«Gutta på tur» gjorde et comeback på TV 2 etter et langt opphold i fjor høst. Da hadde de blant annet selveste Dronning Sonja som turfølge. Over 860.000 seere (Total Screen Rating) har i snitt fått med seg de fire episodene som gikk i fjor.

Nå fortsetter ferden og Arne Hjeltnes, Arne Brimi, Vegard Ulvang og Bjørn Dæhlie er allerede i gang med opptak til en ny sesong.

- Det var herlig å se gutta på tv-skjermen igjen i fjor høst, og det var det helt tydelig at seerne også syntes. Når de fire herrene har lyst til å legge ut på enda flere turer, så er det jo klart at vi også har lyst til å lage nye tv-programmer ut av det. Vi gleder oss til mer «Gutta på tur» på TV 2, sier programredaktør Jarle Nakken i en pressemelding.

Gjør produksjonsjobben selv
Arne Hjeltnes skal sjonglere regi- og programlederjobben, og i tillegg overtar selskapet hans produksjonsjobben. Denne gangen er det nemlig Maverix som skal produsere programmet. Selskapet ble startet opp i januar i år Hjeltnes selv, samt TV 2s tidligere nyhets- og sportsdirektør Jan Ove Årsæther, tidligere McCann-sjef Linda Nordheim og McCann-rådgiver Paal Tarjei Aasheim.

Forrige sesong ble produsert av Parkas Production, som hadde tette bånd til Creuna, der Hjeltnes inntil nylig var toppsjef. Nå jobber Parkas-eierne Sverre Wennevold Koch og Dag Vidar Hopøy i Maverix.

Les mer: Sluttet i McCann – nå starter de nytt byrå med tidligere TV 2-profiler

- Dette er vår første produksjon. Vi er i dialog om flere og er i gang med pilotproduksjoner. Det er veldig moro å være i full gang med produksjon av innhold, sier Jan Ove Årsæther til Kampanje.

- Et bunnsolid konsept
Selv om produksjonsselskapet er helt nytt, kan seerne forvente seg et kjent og kjært gjensyn med de fire turkameratene.

- «Gutta på tur» er jo et bunnsolid konsept som TV 2 har vært med å utvikle og produksjonen foregår i tett dialog med redaktørene der. Selve oppskriften vil seerne kjenne igjen. Første episode er spilt nå den siste uka på Skrova i Lofoten, og som vanlig er fantastisk natur, humor og matlaging i fokus. Seertallene sist gang var fantastiske og vi skal ikke tukle for mye med suksessoppskriften.

- Hva betyr dette oppdraget for dere økonomisk?

- Rent økonomisk er dette en relativt stor kontrakt for et nystartet selskap. Det er åtte episoder og produksjonen vil foregår over halvtannet år i inn- og utland. Vi produserer serien i all hovedsak med egne krefter, egen produsent, fotografer, droneoperatører og lyd.

Første tv-jobb:

Arne Hjeltnes (til venstre) har startet reklame- og produksjonsselskap sammen med tidligere TV 2- og McCann-profiler. Nå skal han selv produsere «Gutta på tur». Foto: Maverix.