Artikkelen er oppdatert med opplysninger om at mannens forsvarer bekrefter at den TV 2-ansatte erkjenner de faktiske forholdene i anmeldelsen.

En TV 2-ansatt i Bergen er pågrepet av politiet, siktet for grovt underslag av rundt 15 millioner kroner. 

- Politiet mottok anmeldelse fra TV 2 onsdag om mistanke mot en av deres ansatte, sier politiadvokat Anders Hoff i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Mannens forsvarer, advokat Erik Ulvesæter, opplyser torsdag ettermiddag til Dagens Næringslivat den TV 2-ansatte erkjenner de faktiske forholdene i anmeldelsen.

- Siktede erkjenner de faktiske forhold som er grunnlag for den omtalte anmeldelse, og etterfølgende siktelse. Siktede bidrar til oppklaring av saken. I hvilken grad det er tale om forhold som utgjør underslag, som siktelsen nå gjelder, gjenstår å avklare, sier han.

Har vært samarbeidsvillig
Ifølge BT er mannen er en svært betrodd medarbeider. Han ble pågrepet i Bergen sentrum av sivilt politi onsdag ettermiddag, ifølge NTB, og satt i lange avhør på politihuset i Bergen utover dagen. Torsdag var han fortsatt i politiets varetekt. 

Politiet har så langt ikke bestemt seg for om mannen skal framstilles for varetektsfengsling. Han skal ha vært samarbeidsvillig etter pågripelsen og han skal ha svart greit på spørsmål fra politiet.

Aksjonerte mot flere adresser
Politiet arbeider ifølge BT ut fra en teori om at mannen har tatt utstyr som har blitt bestilt og betalt av TV 2. Hoff ønsker ikke å opplyse om det er siktede som har bestilt utstyret, eller andre.

Utover onsdagen aksjonerte politiet mot flere adresser i bergensområdet, der de ransaket bygninger.

- Vedkommende er suspendert
TV 2 anmeldte medarbeideren onsdag.

- Da vi fikk mistanke om dette gjennomførte vi først samtale med vår medarbeider og fikk en forklaring. Basert på den informasjonen vi hadde, valgte TV 2 å gå til politianmeldelse. Det betyr at dette nå er en politisak, og jeg ber om forståelse for at vi, som arbeidsgiver og part ikke kan si noe mer om selve saken, sier Sarah Willand, organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2, til TV 2.

– Vedkommende er suspendert. Dette er selvfølgelig en vanskelig sak for medarbeideren som er involvert, og det har vi stor forståelse for, sier Willand.

Forholdene mannen er siktet for skal i hovedsak ha skjedd i 2017 og 2018, men også i 2015 og 2016. TV 2 er i ferd med å undersøke også tidligere år for å se om omfanget kan være enda større.