Gard Lehne Borch Michalsen (32) er ansatt som ny publisher i E24 Dine Penger, som er heleid av VG. Det er VG som opplyser om ansettelsen i en pressemelding.

Michalsen etterfølger Per Valebrokk, som sluttet i E24 tidligere i vår for å bli partner i PR-byrået Storm Communications. Han kommer fra jobben som redaktør og daglig leder i Medier24, et selskap han også startet for tre og et halvt år siden.

- Å lede E24 må være en av de mest spennende mediejobbene i Norge akkurat nå. Mediehuset har allerede posisjonen som Norges største nettavis for økonomi og næringsliv, og har det siste året investert tungt i nye tjenester, brukerbetaling og redaksjon, sier Michalsen i meldingen.

Styreleder i E24, Christian Haneborg, kommenterer ansettelsen slik:

- Det har vært stor interesse for stillingen, og valg av ny leder har i stor grad vært ett retningsvalg. Med Gard tar vi ett aktivt valg om mer fart og offensivitet, med mål om å ta posisjonen som Norges desidert viktigste næringslivsavis. Gard er ung, uredd, ambisiøs og rett og slett veldig dyktig. Vi er sikre på at Gard har evnen til både å bevare det E24 er gode på, og samtidig utvikle E24 på flere nye områder, sier Haneborg

Allerede fra 1. august håper E4-eier VG at Michalsen er på plass. Han fortsetter i en overgangsperiode gjennom sommeren som daglig leder i Medier. Den avtroppende redaktøren eier gjennom Caroliussen AS også 55 prosent av Medier24. 

- Det er naturlig, og ikke minst riktig for selskapet, at vi finner en ny eiersituasjon. Men det vil naturlig nok ta noe tid å avklare, sier han til Medier24.

På spørsmål om han vil selge hele sin aksjepost i Medier24 eller åpner for å beholde en mindre post, svarer Michalsen slik:

- Det er naturlig å finne en ny eiersituasjon, men her har jeg ikke alle svarene i dag, sier han til Kampanje.

Før han startet Medier24 i 2014 jobbet Michalsen i og ledet blant annet SortlandsAvisa, Vesterålen Online og Finnmarken.

Vaktsjef Erik Waatland er konstituert som ansvarlig redaktør i Medier24.

Konstituert redaktør:

Vaktsjef Erik Waatland i Medier24 blir konstituert redaktør. Gard L. Michalsen.