Ekteparet Peter Kihlman og Christina Sandnes Kihlman, som kanskje best er kjent under bloggnavnene Pappahjerte og Konatil, forlater Egmont-eide Side2 og tar med seg sine 142.000 følgere til influencer-nettverket Adlink Media, eid av Aller Media.

- Dette er to fantastiske mennesker med flotte verdier som vi har veldig god kjemi med. De er både dyktig og profesjonell i alt de foretar seg, og har attraktive målgrupper. De leverer rett og slett bra innhold som engasjerer. Vi er utrolig smigret og svært takknemlig for at det dyktige og morsomme radarparet har vist oss denne tilliten, sier Tore Nesheim, daglig leder i Adlink Media.

- Skummelt å ta store valg
Adlink Media huser et 30-talls profiler, blant annet kjente blogger-navn som Kristin Gjelsvik (Styleconnection) og Trine Sandberg (Trines matblogg). Begge ble hentet inn til Adlink i fjor. 

Når Kampanje ringer Peter Kihlman forteller han at det var de som først tok kontakt med Adlink.

- Vi har både kjent dem og hatt et godt øye til de lenge. Det er skummelt å ta så store valg når man ikke helt vet hvor veien kommer til å gå i denne skiftende medieverdenen – men vi følte oss godt tatt imot og det føles riktig å gå til Adlink. De hadde en god forståelse for hvor vi ville og hadde mange flotte ideer, sier Adlinks nye influencer, Peter Kihlman til Kampanje.

Peter Kihlman har vært signert under tidligere Egmont-eide Nettavisen siden 2013 og kona Christina siden 2016. Paret forteller at de synes det var på tide å prøve seg hos noen andre.

- Nå har vi vært mange år på samme sted, og i denne evigskiftende medieverdenen tenker jeg at man må fornye seg iblant. Det har skjedd mye i bransjen siden jeg signerte med Nettavisen i 2013. Fordi bloggmiljøet i Norge er lite prater nettverkene og influencerne mye med hverandre, og vi hadde hørt mye fint om Adlink. Flere av de profilene vi liker best har etterhvert gått til de, og derfor ønsket vi en prat. Så viste det seg at de rett og slett var en likandes gjeng med mange tanker og ideer, sier Kihlman til Kampanje. 

Revuderte Egmont etter Nettavisen-exit
Konsekvensen til bytte skal blant annet være de store endringene Egmont innførte i bloggsatsingen sin i kjølvann av at Nettavisen ble kjøpt opp av mediekonsernet Amedia i 2017. 

- Etter at Nettavisen ble kjøpt opp av Amedia i fjor la de om hele bloggsatsingen sin. Egmont tok over bloggsatsingen og det var underveis i denne overgangen at vi begynte å tenke, for vi har først og fremst vært Nettavisen-profiler. Når de forsvant var det egentlig på tide for oss å vurdere noe nytt. Men det er ikke noe vondt blod mellom oss, sier Kihlmann.

- Ble dette en bedre avtale for dere økonomisk? 

- Det vil jo vise seg. Det viktigste for oss blir hvordan vi sammen klarer å jobbe og videreutvikle bloggene våre, og at vi får kommet oss opp og fram og knappet nye lesere, sier han.

Hos Adlink ser bloggerparet frem til å jobbe med et mindre influencer-miljø.

- Adlink tilbyr et lite miljø hvor det er kort vei fra topp til bånn. Den direkte kontakter man får med få ansatte på huset likte vi veldig godt. Samtidig er det jo alltid litt skummelt å gjøre store endringer, men vi har veldig trua på folkene i Adlink, sier Kihlman.

Les mer: Blogg.no-sjef: - Utelukkende positivt at VG satser på bloggere

Det betyr at konkurransen om influencerne tilspisses for aktører som United Influencers, Adlink Media, Nordic Screens, Bonnier, Egmont og VG. Kihlman oppfatter dog ikke at det er kloring om bloggerne blant nettverkene.

- Nei, jeg synes egentlig ikke det. Ikke sånn man kanskje skulle håpe på. De er veldig ryddige. Jeg følte kanskje litt på det i starten når det nesten ikke var konkurrenter i markedet og man enten var i United Influencers-leiren eller i noen av de andre små. Da var det litt kloring og haling. Men sånn er det ikke lenger, og jeg oppfatter ikke konkurransen som ufin, sier han.