Kringkastingssjefer i NRK ansettes i seksårig åremål som kan fornyes én gang. Nå er dagens kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen (51) inne i sitt sjette år. Han begynte i mars 2013.

Styreleder Birger Magnus sier i en melding at styret er veldig fornøyd med hvordan Eriksen har ledet NRK de siste fem årene. 

- Det er satt i gang og gjennomført en rekke tiltak for å sikre at NRK kan utføre sitt allmennkringkasteroppdrag i en tid kjennetegnet av digital transformasjon og et betydelig mer internasjonalt konkurransebilde. Styret forventer at disse forandringstrekkene vil forsterkes de neste årene. Thor Gjermund Eriksen har etter styrets vurdering de beste forutsetningene for å kunne lede NRK slik at virksomheten også i fremtiden kan oppfylle ambisjonene i allmennkringkasteroppdraget, sier Magnus i meldingen.

- Spennende og krevende
Thor Gjermund Eriksen gleder seg til å fortsette som NRK-sjef.

- NRK har en viktig oppgave som en inkluderende og mangfoldig fellesarena. For at vi skal lykkes, må vi ha godt omdømme, stor tillit og evne til å omstille, fornye og forbedre oss hele tiden. Publikums forventninger øker, og konkurransen fra andre norske og store globale aktører blir sterkere. Jeg kan ikke tenke meg en mer spennende og mer krevende oppgave enn å bidra til at NRK opprettholder oppslutningen og fortsatt leverer norsk innhold som binder oss sammen og styrker norsk kultur, språk og demokrati, sier han.

Fra Norsk Journalistlag i NRK vanker det gratulasjoner til Eriksen fra klubbleder Richard Aune.

- Norsk Jornalistlag i NRK gratulerer med forlenget åremål og håper på godt samarbeid i de neste årene. En av de viktigste jobbene vi må samarbeide om er å ruste NRK og NRKs medarbeidere for framtida og framtidas kompetansebehov, sier Aune i en kommentar til Kampanje.

Ifølge meldingen fra NRK vil Eriksens vilkår slik de er i dag, videreføres, dog med den endring at etterlønn ved utløp av andre åremålsperiode økes fra tre til seks måneders lønn.