Denne uken ble det klart at NRK-ledelsen og 1700 organiserte journalister i Norsk Journalistlag (NJ), ikke kom til enighet i lønnsoppgjøret, og en streik var et faktum.

Les også: Journaliststreik i NRK - 1700 går ut i konflikt

Dette har blant annet ført til at man på NRKs ulike kanaler i tv og radio har blitt servert en økende mengde redaksjonelt stoff utarbeidet av NTB.

Nå reagerer klubbleder Grethe Brandsø i NTB Klubben.

- NRK er jo fylt opp med NTB-stoff plutselig, og det oppleves ugreit blant våre NJ-organiserte, sier Brandsø til Kampanje.

Hun mener nyhetstjenesten, som også har NRK med på eiersiden, nå bør ta affære.  

- Vi har bedt ledelsen i NTB om å høflig henstille NRK til å ikke bruke mer NTB-stoff enn vanlig. Sånn som det er nå, bruker de veldig mye mer enn vanlig, sier Brandsø. 

NTB kommer denne helgen til å pumpe ut saker om det kommende prinsebryllupet i Storbritannia mellom prins Harry og den amerikanske skuespilleren Meghan Markle noe som blir en utfordring for NRK med 1700 journalister i streik. 

Les også: Slik rammes NRK av storstreik: - Vil skape mye sinne og fortvilelse

I går kunne NTB også fortelle at de streikende journalistene, som skulle dekket prinsebryllupet i London for NRK, lager i stedet en alternativ Facebook-sending om begivenheten. Pål Plassen, Gry Blekastad Almås, Svein Bryn, Kristi Marie Skrede, Katarina Theis-Haugan, Espen Aas og Milana Knežević stiller opp og lager sin egen sending klokka 12 utenfor tv-resepsjonen på Marienlyst i Oslo.

Tidligere London-korrespondent Espen Aas er også med på direktelink fra den britiske hovedstaden, hvor han er på privattur – altså ikke i regi av arbeidsgiveren.

Norsk Journalistlag i NRK opplyser til NTB at teamet ikke skal kommentere bryllupet live, men at de nok kommer til å snakke litt om forventninger til kjoler og antrekk, seremonien og alle de andre temaene som de hadde forberedt til sendingen som skulle være på NRK.

NRK på sin side har besluttet å sende bildene fra bryllupet uten kommentarer. 

Her kan du se Kampanje videoreportasje fra gårsdagens journalistdemonstrasjon utenfor NRKs hovedkontor på Marienlyst.