Da meklingsfristen gikk ut ved midnatt, var det fortsatt ingen enighet om lønnsoppgjøret i NRK. Partene forsetter forhandlingene utover natten.  

Det opplyser LO Stat til NTB.

Mekler Torkjell Nesheim sa til TV 2 mandag kveld at det var en «konstruktiv dialog» mellom partene.

– Det er for tidlig å si noe om utfallet. Fristutløpet er ved midnatt, og det er det vi forholder oss til, sa han ved 21-tiden.

Ved 23-tiden sa mekleren litt mer:

– Vi forhandler på ulike tilbud og forslag. Der er vi ikke i mål ennå og det tar tid. Det er flere elementer i dette som gjør at det er tidkrevende, sier mekler Torkjel Nesheim til Journalisten.

– Det har i hvert fall vært bevegelse, sier Nesheim.

En NRK-streik vil få store og umiddelbare konsekvenser, spesielt for direktesendt radio og tv, nyhetssendingene og nyhetsdekningen og strømming av innhold på nett. Ni av ti nordmenn benytter seg av NRKs medietilbud daglig, og de vil raskt merke en eventuell storkonflikt.

Les også: Nå starter NRK-meklingen - 2300 ansatte kan havne i storstreik

Les også: Storstreik truer NRK - ni av ti nordmenn kan bli rammet

- Kan skape forskyvninger
Professor Gunn Enli ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo mener NRK har god grunn til å frykte en streik.

- Streik er alltid farlig for mediebedrifter for mediebruk er ofte vanebasert. Tidligere i mediehistorien har vi sett at langvarige streiker har bidratt til forskyvning i markedet, for eksempel ved at nye aktører har kunnet komme på banen. P4 hadde stor fordel av at NRK hadde radiostreik (i 1994, red. anm) og vi har sett lignende med BBC i Storbritannia, blant annet. Det gjelder særlig radio, men også tv til en viss grad, sier Enli til Kampanje.

Les mer:  Slik rammes NRK av storstreik: - Vil skape mye sinne og fortvilelse