Lørdag klarte Real Madrid det ingen andre fotballklubber har klart siden 70-tallet, nemlig å sikre seg sin tredje strake mesterligatittel. Dermed fikk Liverpools mange norske fans seg en real kalddusj i sommervarmen.

Kampen hadde et snitt på 623.000 seere og det er seerrekord for Viasat 4. På det meste var 741.000 innom kampen. 

- Seerrekord er alltid gøy, og det er fantastisk å se at Viasat 4 klarer å samle nesten 80 prosent av alle kommersielle seere gjennom kampen og sendingen. Det var en helt utrolig finale mellom tittelgrossist og favoritt Real Madrid, og et Liverpool med enorm fanskare i Norge, sier Line Vee Hanum, kommunikasjonssjef i MTG Norge.

Slo rekorden fra 2009
Den forrige seerrekorden på Viasat 4 var i 2009, da Manchester United møtte Barcelona i Champions League-finalen og 610.000 i snitt fulgte kampen.

Fjorårets Champions League-finale, som var mellom Real Madrid og Juventus, hadde et snitt på 485.000 seere. 

Under selve kampen tok Viasat 4 en jafs på 78,7 prosent av den kommersielle tv-seingen. Totalt for dagen hadde Viasat 4 en kommersiell andel på 47,2 prosent. Også det er rekord.

Siste finale på Viasat 4
MTG har hatt rettighetene til det mange kaller Europas gjeveste fotballturnering i hele 25 år, men de neste fire sesongene skal de dele på rettighetene med TV 2.

Les mer: Betaler mer enn to milliarder for Mesterligaen - TV 2 tar kampen med Eurosport (abo.)

TV 2 har sikret seg muligheten til å vise to kamper fra hver runde, inkludert finalerundene, på sine gratiskanaler, og selve finalen skal sendes på TV 2s hovedkanal.

MTG skal på sin side vise alt av Champions League, inkludert finalen, på sin betal-strømmetjeneste Viaplay.

- Rettigheter er i spill til en hver tid. Når vi ikke viser Champions League på Viasat 4, så får vi frigjort midler til å investere i annet innhold, sier kommunikasjonssjef Line Vee Hanum i MTG Norge til Kampanje.

- Bygger dere ned Viasat 4 som en fotballmerkevare?

- Vi har blant annet vist engelsk fotball på Viasat 4 det siste året, men hva som kommer til neste år, er for tidlig å si.