Sent i går kveld sprakk nyheten om at «Skam»-stjernen Herman Tømmeraas og «Farmen»-kjendisen Amalie Snøløs har blitt kjærester. 

Nyheten om forholdet fikk god dekning i blant annet VG, Side2 og Dagbladet. På bildene av paret som er blitt brukt i sakene har det imidlertid sneket seg med en ikke altfor skjult Vitamin Well-flaske. Bildene er nemlig hentet fra kjendisenes Instagram-profiler, og er tatt for flaskevannet.

Det er marketing manager i Vitamin Well, Lill-Helen Mortensen, selvfølgelig glad for.

- Det var egentlig bare flaks at de bildene ble brukt i denne saken, for de skal ha flere publiserte bilder sammen. At de gikk ut med at de var kjærester midt i samarbeidet vårt er nok tilfeldig, men selvfølgelig noe vi synes er veldig kult. Samarbeidsavtalen var opprinnelig bare med Amalie Snøløs, og den var ikke tiltenkt å inkludere Herman Tømmeraas. Men nå har også han sagt ja til en avtale med oss, så Amalie og Herman kommer til å være Vitamin Well-ambassadører sammen, sier marketing manager i Vitamin Well, Lill-Helen Mortensen til Kampanje.

VG-sjef: - Måtte ta en vurdering
Atle Jørstad, Rampelys-sjef i VG, forteller at han var usikker på hvorvidt de skulle bruke reklamebildene i saken eller ikke, men at den journalistiske verdien veide tyngre enn verdien det fikk for Vitamin Well. 

- Det var en redaksjonell vurdering vi tok her i går, og kom frem til at det var viktig for oss å merke bildene og være tydelig på hva dette var, samtidig som vi også mente det var riktig å vise bilder av paret sammen. Det ble en vurdering på reklameverdien man gir til Vitamin Well i dette tilfelle, kontra hva vi får igjen journalistisk, hvor sistnevnte veide tyngst. Men da var det ekstremt viktig at man heller ikke later som det er bilder man har tatt på privaten, og at det er skrevet i teksten at bildene er tatt for Vitamin Well, sier Jørstad.

VG brukte i likhet med Side2 to av bildene fra Vitamin Well i saken sin, og tok i tillegg med hele reklameteksten på et av bildene, der Snøløs utlyser en konkurranse med billetter til Palmesus som premie.

Jørstad forteller at dette ikke er første gang Rampelys-redaksjonen har møtt på slike problemstillinger. 

- Ja, det kan helt klart være en utfordring og noe vi er, og må være, bevisste på. Når det er nye par som dette her blir det enda vanskeligere fordi man ikke har noen bilder av dem sammen fra før. Hadde bildene ikke vært merket som annonse, eller vi ikke hadde opplyst om at de hadde vært det, ville jeg vært negativ til å bruke bildene, sier Jørstad.

Diskuterte bildene: - Vi kom frem til at det var viktig for oss å merke bildene og være tydelig på hva dette var, sier Rampelys-sjef Atle Jørstad i VG. Foto: Frode Hansen/VG.

Hegseth: - Sløvt av oss
Panelet-programleder og kjendisekspert Morten Hegseth synes det er synd at kjærligheten har blitt god butikk for kjendiser. Instagram-kontoen han driver sammen med Vegard Harm, @harmoghegseth, la i går ut et av bildene fra fotoserien til Vitamin Well uten å opplyse om at det var et reklamebilde.

- Oi, dette hadde jeg ikke lagt merke til! Sløvt av oss, men smart av både Vitamin Well og paret selv. For ikke bare er de Norges peneste nyforelska par, men jaggu ser det ut til at de også tjener penger på nyhetssakene om det, sier han til Kampanje.

Han minner om at man har havnet i lignende situasjoner tidligere.

- Tone Damli lanserte jo datteren via Betsson.no og nå Amalie og Herman forholdet via Vitamin Well. Hva blir det neste? Det blir vel en kjendisbegravelse alla Philip Seymor Hoffman i USA, der klesdesignere sende ut pressemelding i etterkant om at de hadde sponset klærne til sørgende kjendisvenner. Pengene flyter i nye strømmer i underholdningsbransjen, bare synd at ingenting er ekte mer. Enn det, at både barn, kjærlighet og død har blitt big business for kjendiser. Det er jo et tankekors i seg selv, sier Hegseth.