Det nye eierskapet består av et konsortium med australske investeringsselskapet Macquarie og tre danske pensjonsfond. Til sammen har den nye eiergrupperingen fått aksept fra aksjonærer med tilsvarende 87,4 prosent av aksjene i selskapet, skriver TDC i en melding.

Dermed gjenstår det fortsatt noen prosenter før den nye eiergrupperingen kan ta selskapet av børs. For å ta selskapet av børs må de nye eierne ha kontroll på over 90 prosent av aksjene.

Budet var på 50,25 danske kroner, noe verdsetter selskapet til 40,80 milliarder danske kroner, eller 52,6 milliarder norske kroner.

I tillegg kommer det frem at selskapet skal investere 700 millioner kroner i en ny forretningsenhet som heter Digital.

- Digitals vigtigste formål er å samle sammen de digitale resurssene og øke fokuset på forenkling og stabilisering av de digitale løsningene i TDC, styrke kundeopplevelsen, innovere det grunnleggende underholdningstilbudet og utvikle nye sky-baserte forretninger, skriver TDC i en melding.

Dagens formelle godkjennelse fra aksjonærene setter et foreløpig punktum for en hektisk start på året for teleselskapet. I starten av februar ble det kjent at TDC ville kjøpe store deler av det svenske mediekonsernet MTG.

Kort tid etter ble det lekket informasjon til pressen om at også konsortiet var interessert den danske telekjempen. Budet ble først avvist, men styret ble senere presset til å gjennomføre et salg.

Nå sier de nye eierne at de vil fokusere på å utvikle TDCs nettverk i Danmark og i mindre grad på tv og underholdning, noe som var planen til TDCs nåværende ledelse og styre.

-Vi er glade for å nådd denne viktige milepælen  der TDC nå beveger seg over i et nytt, langsiktig eierskap, sier PFA-direktør Allan Polack på vegne av konsortiet i en skriftlig kommentar.

Det er lagt opp til at dagens administrasjon skal fortsette, men selskapet skal få et nytt styre.

Konsortiet har tidligere også varslet at selskapet i sin satsing på «digital infrastruktur» skal deles opp i tre deler som skal fokusere på nettverk, kommersielle tjenester og det norske markedet der selskapet også eier tv- og bredbåndstilbyderen Get.