Styret i Dagbladet har i dag ansatt Alexandra Beverfjord (41) som ny ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Dagbladet etter John Arne Markussen.

Det opplyser eierkonsernet Aller Media i en pressemelding i ettermiddag,

Beverfjord kommer fra stillingen som nyhetsdirektør i NRK. Det meste av sin arbeidskarriere har hun likevel fra Dagbladet hvor hun i perioden 2001 - 2013 hadde flere ulike roller, de siste årene som nyhetsredaktør for Dagbladet og Dagbladet.no. I 2013 meldte hun overgang til NRK der hun ble ansatt som reportasjeredaktør, før hun tok fatt på jobben som nyhetsdirektør i 2015.

Les også: Markussen gir seg i Dagbladet - jakten på etterfølgeren er i gang

- Mediebransjens mest spennende jobb
Beverfjord gleder seg til å vende tilbake til Dagbladet.

- Jobben i Dagbladet er for meg mediebransjens mest spennende jobb. Jeg går stolt og ydmykt til oppgaven. Det skal bli et privilegium å få samarbeide med den dyktige redaksjonen, som har markert seg skarpt på en rekke journalistiske fagområder og som ligger langt fremme digitalt. Dagbladet er, og skal være, en viktig stemme i norsk offentlighet, sier Beverfjord. 

HunmenerAller Media «er et innovativt og visjonært konsern i sterk utvikling».

- Mitt viktigste bidrag blir å bygge videre på det gode arbeidet som er gjort gjennom å jobbe for å ytterligere styrke Dagbladets journalistiske slagkraft og evne til å sette dagsorden, samt jobbe for at Dagbladet blir det mest fremoverlente digitale nyhetsmedium i Norge. 

Alexandra Beverfjord blir Dagbladets andre kvinnelige sjefredaktør siden avisa ble grunnlagt i 1869. Avdøde Anne Aasheim (1962-2016) var sjefredaktør i Dagbladet fra 2006 til 2010. 

Markussen: - Hun er drivende dyktig
Beverfjord blir ønsket velkommen hjem av avtroppende sjefredaktør John Arne Markussen.

- Hun var min nyhetsredaktør og stedfortreder i halvannet år, før hun gikk til NRK. Hun er drivende dyktig faglig, har masse energi, er resultatorientert og en motiverende leder. Hun vil definitivt bygge videre på vår strategi og det vi har lyktes med, samtidig som hun ikke vil nøle med å gjøre endringer og skape fornyelse der hun mener det er nødvendig. Alexandra er sterkt knyttet til Dagbladet og kommer på en måte hjem nå, sier Markussen til Kampanje.

Han legger til:

- Det kjennes fint å gi henne stafettpinnen.

- Jeg er lei meg for å miste henne
Kringkastingssjef i NRK, Thor Gjermund Eriksen, sier han gjerne skulle ha beholdt Beverfjord i NRK, men at han ønsker henne lykke til i Dagbladet. 

- Hun har gjort en strålende jobb i NRK i de fem årene hun har vært her og hvorav de tre siste som nyhetsdirektør. Hun har vært med å løfte NRKs nyhetsoppdrag inn i en ny tid, gjennomført store omstillinger og kvalitetsforbedringer på mange områder, sier NRK-sjefen.

- Ja, jeg er lei meg for å miste henne. Men da har Dagbladet gjort et godt valg, sier Eriksen, som også selv var sjefredaktør i Dagbladet før han senere ble NRK-sjef.

- Hva er det med NRK og Dagbladet?

- Nå gikk det ti år fra jeg var Dagbladet-redaktør til jeg begynte i NRK. Det er ikke noe med Dagbladet og NRK. Det er et lite marked. Det er sånn det er.

Han sier en stillingsutlysning nå vil gå ut «i nær fremtid»

- Når slipper du henne?

- Det vet jeg ikke helt ennå. Det vil bli avklart.

Går inn i konsernledelsen
Konsernsjef i Aller Media, Dag Sørsdahl, gleder seg over å få Beverfjord med på laget:

- Jeg er trygg  på at Alexandra er rett person med riktig kompetanse til å lede Dagbladet videre og levere på våre ambisjoner fremover. Hun har lang fartstid som medieleder og kommer tilbake til en merkevare hun kjenner godt. Hennes oppgave i Aller Media blir todelt - hun får totalansvaret for Dagbladet, noe som både innebærer ansvaret for videreutviklingen av Dagbladets ståsted og redaksjonelle profil, samtidig som hun får ansvar for Dagbladets økonomiske resultater. I tillegg trer hun inn i Aller Medias konsernledelse, sier han. 

Beverfjord er utdannet Cand.polit. fra NTNU og startet sin journalistiske karriere som journalist i Adresseavisen i 1996 og fikk raskt ansvaret for fredagsbilaget UT-magasinet. Hun ble ansatt i Dagbladet i 2001. Beverfjord ble utgavesjef for Magasinet i 2005. Deretter hadde hun jobben som nyhetsredaktør fra 2010, fram til hun gikk over til NRK for jobben som reportasjeredaktør i 2013. Siden 2015 har Beverfjord arbeidet som nyhetsdirektør i NRK, før hun nå returnerer «hjem» til Dagbladet.

Beverfjord starter i Dagbladet etter nærmere avtale med Aller Media.

Les også: Beverfjord blir nyhetsdirektør i NRK

Les også: Beverfjord til NRK