I en pressemelding fra styret i Vårt Land heter det man har «besluttet å avslutte arbeidsforholdet» med ansvarlig redaktør og administrerende direktør, Åshild Mathisen.

Ifølge konsernsjefen i Mentor Medier, Per Magne Tveiten, fratrer Mathisen sin stilling «med umiddelbar virkning». I meldingen begrunnes oppsigelsen med «ulike syn på samarbeidsrelasjoner og styringsprinsipper.»

- Åshild Mathisen har i sine to år som redaktør bidratt sterkt til en omstilling av Vårt Land. Hun har vært en markant avisleder som har tydeliggjort avisens profil. Jeg vil understreke at den situasjonen som har oppstått ikke handler om den redaksjonelle profilen i Vårt Land, sier styreleder i Vårt Land og konsernsjef i Mentor Medier, Per Magne Tveiten.

Alf Gjøsund vil bli konstituert som publisher i Vårt Land. Prosessen med å rekruttere ny leder starter så raskt som mulig.  

Tidligere i dag kunne Dagens Næringsliv fortelle at sjefredaktøren fredag fikk beskjed om at styret i Vårt Land vil møtes umiddelbart for å si henne opp med umiddelbar virkning.

- Jeg er helt knust. På vegne av leserne som ønsket dette prosjektet, og ikke minst de ansatte – som har jobbet knallhardt med å få til fornyelsen. Og jeg er stolt, for det klarte vi på så kort tid. Vi satte Vårt Land på kartet og tok en helt ny posisjon i offentligheten. Det var nå vi skulle begynne å høste av alt arbeidet, og vi hadde så mange spennende planer på trappene. Dette er så ødeleggende for Vårt Land, skriver Mathisen i en epost til DN.

Les også: Vårt Land-redaktør kalt inn til ledelsen - fikk sparken