For første gang i TVNorges snart 30 år lange historie kan kanalen med rette kalle seg «hele Norges» tv-kanal. I OL-måneden februar var det nemlig ingen andre tv-grupper som var større i det norske markedet enn Discovery Networks.
Les mer: Historisk tv-måned: For første gang er Discovery større enn NRK og TV 2
Gylne seertall gir klingende reklameinntekter i kassa. Tall Kampanje har hentet inn, viser at Discovery økte reklamesalget med 60 prosent i februar, men reklamesalget alene betaler ikke hele OL-regningen.
Les mer om tallene TVNorge ikke vil snakke om her (abonnement).
Discovery har som mål at milliardinvesteringene i OL-rettigheter på sikt skal gi betydelige brukerinntekter fra strømming. For å kapre så mange strømmekunder som overhodet mulig, ga Discovery bort en måned med gratis Eurosport digitalt og forsøkte dermed å gjenta suksessen til TV 2 som gjorde et tilsvarende grep med Sumo i 2014.
Les også: TV 2 åpner Sumo under OL
- Gir kraftig digital-boost
Men de store spørsmålene er hvor mange som tok i bruk tjenesten og ikke minst hvor mange som vil fortsette som betalende abonneter.
- OL har gitt oss en kraftig «boost» digitalt. Antallet brukere på Eurosport Player er mangedoblet, og også Dplay har sett en positiv utvikling. Men vi går ikke ut med konkrete tall, sier Discovery-sjef Tine Austvoll Jensen til Kampanje.
Men i dag kan Kampanje avsløre at blant de som har fulgt OL-sendingene på nett eller mobil, svarer seks av ti at de ikke kommer til å fortsette å abonnere på Eurosport Player nå som OL er over. 15 prosent sier at de kommer til å fortsette, mens 21 prosent har ennå ikke bestemt seg. Det viser en landsrepresentativ undersøkelse blant personer mellom 18 til 74 år, som YouGov har gjennomført på oppdrag fra Kampanje.
Discovery-sjefen vil ikke si noe om tallene stemmer overens med tv-konsernets forventninger.
- Jeg ønsker ikke å gå inn på våre forventinger her. Men det er hyggelig å høre at flere vil fortsette å følge våre sendinger på playeren, sier Austvoll Jensen til Kampanje.
Satser på Eliteserien
Discovery har så langt vært svært ordknappe om antall brukere som har logget seg inn på Eurosport-playeren i forindelse med OL. Det eneste konkrete strømmetallet Discovery oppgir, er fra en av de største dagene for Norge under OL. Da skiskytter Johannes Thingnes Bø vant gull, alpinisten Ragnhild Mowinckel sikret seg sølv i utfor, og Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud kjørte ned til gull og sølv i utfor, nådde strømmingen på Eurosport Playeren rekordnivåer med 350.000 startede strømmer.
Nå er håpet at den norske eliteseriefotballen skal få gratispassasjerene til å bli betalende abonnenter.
- Vi går rett på med Eliteserien om to uker. Litt av målet har vært å få flere til å bli med over på den rettigheten, i tillegg til at vi har fått vist frem porteføljen som allerede ligger inne på Eurosport-playeren, uttalte kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery til Kampanje nylig.
Tall på hvor stor daglig dekning Eurosport Player har i det norske strømmemarkedet. finnes ikke. Her er amerikanske Netflix klart størst med rundt 50 prosent andel av brukerne og snau milliard kroner i omsetning. Discoverys drama- og underholdningstjeneste Dplay har en andel på seks prosent. Det viser tall fra Kantar TNS.
24. mars i fjor flyttet Discovery all sport over på Eurosport Player, for å rendyrke en egen strømmetjeneste for sport.
Kommentér