Schibsted-konsernet la fredag morgen frem tall som viste at selskapet tjener mer penger på sine rubrikknettsteder i Norge, Sverige, Italia og Spania – til og med medievirksomheten i Sverige går bedre.

Eneste forretningsområdet som går tilbake er den norske avisvirksomheten der resultatet falt fra 139 millioner kroner i fjerde kvartal i 2016 til 128 millioner kroner i samme kvartal i fjor, men konsernsjefen i Schibsted, Rolv Erik Ryssdal, er ikke skuffet.

- Nei, jeg er godt fornøyd med de resultatene vi leverer i Norge. Vi lever i krevende markeder og krevende omstillinger, men går med gode marginer og tjener gode penger, sier han.  

Se tv-intervju med Schibsted-sjefen her:

Særlig utviklingen på inntektssiden er god og da særlig i VG som for første gang har større digitale inntekter enn inntekter fra papiret i løpet av et kvartal.

- Det tror jeg var omtrent som forventet, men VG er ikke typisk for norsk mediebransje, sier Ryssdal.

Les også: VG-sjefen om historiske digital-tall: - Vi lykkes godt annonsemarkedet

Mer positivt er det omsetningen i konsernet nå øker ganske kraftig både i fjerde kvartal og for hele året. Inntektsveksten i fjerdekvartal var på snaue ti prosent og for hele fjoråret økte omsetningen med over en milliard kroner.

Konsernsjefen sier dette om omsetningsveksten vil bety flere ansettelser i Schibsted-konsernet på de områdene som vokser.

Også er det OL da. Er det godt eller dårlig nytt for et selskap som Schibsted.

- OL kan slå litt begge veier. Det er klart at blir det mange gode resultater blir det mange som følger med på nettavisene og på klippene og VG er jo kreditert til OL så jeg satser på at det kan bli positiv, sier Ryssdal.