Da Marit Bjørgen gikk inn til gull på tremila i Pyeongchang i går, toppet ikke bare et historisk godt vinter-OL sett med norske øyne, hun ble også mestvinnende vinterolympier noensinne med åtte gull.

726.000 stod opp tidlig søndag morgen for å få med seg det historiske øyeblikket. Det utgjorde en seerandel på hele 93 prosent. 

Herrenes 5-mil lørdag morgen ble sett av 407.000. Det utgjorde en andel på  88 prosent. Herrenes skiskytterstafett lørdag, ble sett av 627.000.

- Dette har vært et drømme-OL for oss, med fantastiske prestasjoner av de norske utøverne og flere rekordtall for oss. Vi ser også at OL har fungert som et viktig promovindu for oss. Og at vårens store programpremierer har truffet godt på hoppkanten, sier kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i TVNorge og Discovery Networks.

482.000 fikk med seg premieren på «Neste sommer» kl. 21.30. Det er den beste premieren programmet har hatt siden første sesong i 2014. 335.000 ble med videre på «Thomas Giertsen: Helt perfekt», opp 50.000 fra fjorårets premiere.

Kommunikasjonsdirektøren erkjenner at det blir hardt å lande igjen nå som OL-ilden er slukket.

- Akkurat nå føles det litt tomt. Det blir rart å gå gjennom netter og hverdager uten norske medaljer. Da er det gledelig at vi er kommet godt i gang med de norske produksjonene. Og videre gleder vi oss til å komme i gang med Eliteserien, som starter om under to uker, sier Skoland.