Håvard Holmefjord Lorentzen tok mandag Bergens første gull i et vinter-OL.

OL i Pyeongchang er det 23. i rekken, og i løpet av vinterlekenes 94 år lange historie har ingen bergenser tatt et OL-gull. Før mandag. Lorentzens gull på 500 meter var Norges første i skøyter på 20 år. På 500 meter er det 70 år siden Norge gikk til topps.

I Bergens Tidende er tirsdagens forside dekket av en smilende Lorentzen med et norsk flagg rundt seg – og med teksten: «Han sa han skulle gjøre det. Så gjorde han det.»

- Aldri hatt en større idrettsmann
Sportskommentator i avisen, Anders Pamer, skriver at det er mentaliteten som har brakt Lorentzen til topps og at hans hjerne «er like iskald og like steinhard som underlaget han går på.".

«Bergen ble grunnlagt for 948 år siden, men aldri har vi hatt en slik idrettsutøver. Aldri har Bergen vunnet gull i vinter-OL, og når vi legger til grunn at nivået i all idrett bare blir bedre og bedre og at 500 meter på skøyter tross alt er en prioritert øvelse i mange store land, har Bergen aldri hatt en større idrettsmann enn Håvard Lorentzen. Aldri.", står det blant annet i kommentaren.

- Lov å gråte
«Etter 94 års ventetid er det lov å gråte», heter det på forsiden til Bergensavisen tirsdag.

«Det krever ganske mye for en kar som har dekket sport i Bergen i 20 år, til å ta av, lempe journalisthatten og bare være stolt av noen fra byen vår. Men i går fikk journalist være journalist.», skriver sportskommentator i BA Jan Gunnar Kolstad.

Avisen har tolv sider med stoff om sin ferske OL-vinner, tiden 34,41 sekunder og om hundredelskampen mot Cha Min-kyu.

BA har også to sider der avisen har besøkt foreldrene til Lorentzen, Liv Holmefjord og Torbjørn Lorentzen, som hadde en videosamtale med sin 25 år gamle gullvinner før han gikk til sengs i Pyeongchang mandag.

(©NTB)