I siste utgave av Elle er det trkket et intervju med modellen Sophia Lie med tittelen «Sprek som Sophia». Her deles detaljer rundt hennes kosthold og treningsregime med trendkaffen «Bulletproof Coffee» til frokost, salat til lunsj og suppe til middag. Hun forteller videre at modelljobben krever et stramt mat- og treningsregime.

Det skriver VG-nettstedet MinMote.

- Mitt umiddelbare spørsmål er: Hvorfor, Elle? Dette er et kosthold som generelt sett ikke er forenelig med et veldig aktivt liv slik artikkelen ellers beskriver, sier førsteamanuensis i fysisk aktivitet og helse ved Høyskolen i Sør-Øst Norge, Solfrid Bratland-Sanda, til MinMote.

Sjefredaktør Signy Fardal i Elle forklarer at dette er en fast spalte som ikke er ment som noen oppskrift til leserne, men et innblikk i hvordan ulike mennesker forholder seg til kosthold og trening.

- Enkelte vi spør har et strengt kostholds- og treningsregime, mens andre ikke har noe kostholds- og treningsregime i det hele tatt. Vi redigerer ikke bort svar vi ikke liker, enten det dreier seg om hamburgere, bulletproof kaffe eller for mye trening, sier Fardal til MinMote.

De norske rettighetene til å utgi Elle ble i fjor kjøpt opp av bloggplattformen United Influencers (UI). UI er blant aktørene som har lansert «sunn fornuft»-plakaten, som blant annet sier at man bør unngå å skrive om vekt, mål, kaloriintntak og liknende tall. 

Signy Fardal uttaler til Min Mote at «sunn fornuft»-plakaten gjelder influencere og bloggere, og at Elle følger pressens etiske regelverk.