Selskapet bak det interaktive tv-konseptet «Lost in Time», The Future Group, henter tidligere underholdningssjef i Nordisk Film TV, Per Jørgen Østby.

- Tv-seerne har et økende ønske om å være interaktive med konseptene de liker. Teknologien The Future Group har skapt er helt unik og jeg gleder meg til å bidra til å ta brukeropplevelsene til nye høyder, sier Per Jørgen Østby.

Tv- og filmprodusenten har tidligere arbeidet på store produksjoner som «71 grader nord», «Robinson» og «Farmen». De siste årene har han jobbet som daglig leder i Noe for Nett, og nå blir han tv-underholdningssjef i The Future Group. 

- Vi er veldig fornøyde med å få en så rutinert produsent som Per Jørgen på plass. «Lost in Time» er og kommer til å være veldig viktig for oss i den internasjonale satsingen i tiden fremover, samtidig som vi kontinuerlig jobber med å skape nye interaktive innholdsformater hvor tv-seere og deltakere kan konkurrere sammen i det samme spilluniverset, sier CCO Stig Olav Kasin til Kampanje. 

Skal lage arabisk TV
I oktober kunngjorde The Future Group at underholdningsprogrammet «Lost in Time» selges til Dubai TV, der det skal sendes på arabisk i 22 land, med et potensielt publikum på over 400 millioner.

Per Jørgen Østby vil få en sentral rolle som produksjonsansvarlig for Dubai TVs «Lost in Time». De arabiske deltakerne skal nemlig flys inn til studioopptak i Nydalen når produksjonen begynner våren 2018, ifølge Kasin. 

- Vi har stor tro på at «Lost in Time» skal bli en suksess. Dette er det første samarbeidet og partnerskapet mellom Dubai TV, FremantleMedia International og The Future Group. Det nye programmet er det første av sitt slag i den arabiske verden. Programmet kombinerer interaktivitet og mixed reality-teknologi og lar seerne være med på programmet via den dedikerte appen for smarttelefon og nettbrett, sa Sarah Al Jarmen, direktør for Dubai TV, da samarbeidet ble offentligjort. 

«Lost in Time» lages av The Future Group og FremantleMedia, som deler formatrettighetene for den interaktive serien, og den blir å se på arabisk TV i løpet av høsten 2018. 

Ingen norsk suksess
«Lost In Time» ble derimot ingen stor suksess på TVNorge. På premieren førte tekniske problemer til full kollaps for appen som skulle gjøre det mulig for tv-seerne å konkurrere mot deltakerne i studio. Da «Lost In Time» kom tilbake på lufta etter en lengre påskeferie, hadde seertallet blitt redusert med godt over 50 prosent fra premieren.

Les også: Nå fungerer teknologien, men seerne svikter fortsatt «Lost In Time»

- Er «Lost in Time» ferdig på norsk TV?

- Vi kan ikke annonsere noen eventuelle norske produksjoner før kanalene eller mediene selv har gått ut med noe, svarer Stig Ole Kasin. Vi jobber først og fremst mot det internasjonale markedet nå, forteller han. 

- Vi har prosesser med flere internasjonale aktører knyttet til både «Lost in Time» og vår plattform. Det blir lagt merke til internasjonalt at «Lost in Time» ble nominert til Gullrosen i september, og det var over sju millioner spilte spill i plattformen i løpet av sesongen i Norge. I tillegg, ble vår egenutviklede produksjonsplattform Frontier tildelt prisen for beste produkt på den internasjonale tv-messen BIRTV i Beijing, i august, sier Kasin. 

Satser i USA
Mandag denne uken meldte det amerikanske nettstedet Variety at The Future Group nå har åpnet kontor i USA. 

Dette bekrefter Kasin, som forteller at det nå jobber over 100 personer fra over 20 nasjoner for The Future Group i Oslo og USA. 

- Vi har knyttet til oss mange ledende norske og internasjonale kapasiteter innen tv-, spill- og VR-produksjon og spesialeffekter. 

- Nylig har vi også samarbeidet med CNN-eier Turner for å forbedre e-sportssatsningene deres Street Fighter V og Injustice 2. For Injustice 2 satte Øystein Larsen, Visepresident i Virtual, og hans team, augmented reality figurer som Batman og Supermann inn i tv-studioet tre fredagskvelder på rad i amerikansk direktesendt fjernsyn, til studiopublikummets store forbløffelse, forteller Kasin.