Nylig vakte tidligere kommunikasjonsdirektør i TV 2, Rune Indrøy, oppsikt da han uttalte at sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 visste mer om den seksuelle trakasseringen i TV 2 enn han har informert om. Hagen hadde bekreftet at han i over ett år satt på informasjon om seksuell trakassering av en kvinnelig medarbeider uten å gripe inn. Han understreket at han ikke kjente alle detaljer i historien som kvinnen har fortalt om. Da han ble kjent med de alvorlige anklagene, ble mannen som sto bak episodene umiddelbart avskjediget, hevdet sportsredaktøren.

Men Rune Indrøy, som i 2015 forlot TV 2 etter 23 år, mente Hagen framstilte saken feil.

- Jeg reagerer meget sterkt på den fremstillingen Hagen nå gir. Den er delvis løgnaktig. Fra kvinnens side ble all informasjon gitt i det første møtet med Hagen, også om episoden inne i TV 2-lokalene, sa Indrøy til VG.

Les også: Tidligere TV 2-sjef går hardt ut mot kritikk av TV 2-ledelsen

Les også: Tidligere TV 2-topp: - Delvis løgnaktig fra Hagen

Episoden i TV 2-lokalene handler om en mannlig sportsprofil som skal ha kneppet opp buksen og deretter forsøkt å presse kvinnens hode ned mot underlivet sitt. Kvinnen er for øvrig blant 170 TV 2-ansatte som har mistet jobben under nedbemanningen i tv-konsernet det siste året.

Rune Indrøy har fortalt til VG at han kontaktet TV 2-sjef Olav Sandnes for å sjekke hvorvidt han kjente til forhistorien, de grove sexovergrepene og håndteringen fra ledelsen i TV 2-sporten. For alle disse hendelsene hadde skjedd før Olav Sandnes ble TV 2-sjef. Samtidig ba Indrøy ledelsen vurdere kvinnens oppsigelsessak på nytt. Indrøy har opplyst at han ikke hørte noe mer fra Sandnes etter denne samtalen.

Saken tok en ny omdreining da tidligere toppsjef i TV 2, Alf Hildrum, i helgen reagerte kraftig på Indrøys kritikk av TV 2s behandling av trakasseringssaker. Han stilte seg bak dagens TV 2-ledelse og mente Indrøys utspill i flere intervjuer var «utidig og uriktig».

Langet ut mot TV 2-eieren
Men Indrøy lot seg ikke stoppe. På sin Facebook-side i helgen rettet han skytset mot TV 2-eier Egmont:

«Tausheten fra Egmont, den danske stiftelsen som eier TV 2, er påfallende i denne saken. For hver time som går svekkes omdømmet. Er det i tråd med selskapets etiske grunnverdier å si opp en ung kvinnelig medarbeider som har vært utsatt for grove seksuelle overgrep på arbeidsplassen? Sportsredaktøren i TV 2 sa tidligere i uken at han sov på vakt da han ble varslet. Sover du også, styreleder Hans Carstensen?», skrev Indrøy.

En rekke nåværende og tidligere TV 2-kolleger og mediefolk har trykket «liker» eller kommentert Indrøys melding.

Egmont: - Har fått konsekvenser
Nå kommenterer Egmont-ledelsen dramaet i og utenfor TV 2 for første gang - og kritikken fra den tidligere TV 2-toppen Rune Indrøy. Styreleder Hans Carstensen fastslår at TV 2-eieren står bak TV 2-sjef Olav Sandnes og kanalledelsen (se alle spørsmålene Kampanje har stilt Egmont nederst i saken).

- Jeg har full tillit til dagens TV 2-ledelse, som har vært tydelige på deres holdning til seksuell trakassering. Sakene i TV 2, som har kommet frem i mediene de siste ukene, er saker tilbake i tid. De har fått konsekvenser. Ledelsen i TV 2 har også bedt om å få alle eventuelle saker frem i lyset, for å kunne håndtere dem korrekt. I tillegg har de fulgt opp med konkrete tiltak, sier Carstensen til Kampanje.

- Trygg på at TV 2 fulgte lover og regler
Han kommenterer ikke Indrøys ramsalte kritikk av enkeltsaker eller spørsmålet om styrelederen har sovet på vakt.

- Tidligere varsler om seksuell trakassering settes nå opp mot nedbemanningen i TV 2 som fant sted flere år senere. Jeg kan ikke kommentere enkeltsaker eller personalsaker. Jeg er trygg på at TV 2 i nedbemanningen fulgte de lover og regler som gjelder i arbeidslivet samt hensyn til personlige forhold, sier Carstensen.

Her er spørsmålene Kampanje stilte styreleder i TV 2 og konsern direktør i Egmont, Hans Carstensen, og konsernsjef Steffen Kragh:

1. Hva tenker Egmont om alle sakene som omhandler seksuell trakassering av kvinnelige ansatte i TV 2?

2. Hva tror Egmont er årsaken til at denne ukulturen har fått lov å blomstre i TV 2?

3. Hvordan harmonerer disse episodene og historiene med med Egmont etiske verdier?

4. Er det i tråd med selskapets etiske grunnverdier å si opp en ung kvinnelig medarbeider som har vært utsatt for grove seksuelle overgrep på arbeidsplassen?

5. Egmont har vært med å utvikle TV 2 siden starten i 1992. Tar Egmont noe ansvar for ukulturen?

6. Tidligere kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy har gått hardt ut og kritisert TV 2 og Egmont. Han mener tausheten fra Egmont er påfallende. Hva tenker dere om hans kritikk?

7. Indrøy viser til sportsredaktør Vegard Jansen Hagens beklagelse om å sove på vakt, og lurer på om også styreleder Hans Carstensen har sovet på vakt? Kommentar?

8. Har Egmont tillit til at ledelsen i TV 2 klarer å rydde opp i ukulturen?

9. Hva kan eieren Egmont bidra med for å få bukt med dette problemet og hva konkret vil dere gjøre eller kreve fremover?