I februar ble det kjent at Egmont Publishing avslutter lisensavtalen de har hatt med Lagardère Active, som er de franske eierne av Elle. Dermed så det lenge ut som at magasinet, som for første gang utkom i Norge i 1997, var i ferd med å føye seg inn i rekken av bladdøder i det norske magasinmarkedet.

Les mer: Egmont skroter motemagasinet Elle

Nå er det klart at Elle likevel skal leve videre, men med bloggnettverket United Influencers som nye lisenseiere.

- Vi er utrolig stolte og entusiastiske for å gjøre dette samarbeidet, sier Kjetil Tveter, gründer av United Influencers.

- Det har gått ganske nøyaktig en og en halv måned siden dialogen startet til vi hadde en ferdig signert avtale på bordet, og nå er alle detaljene på plass for et fruktbart samarbeid. Sammen med Elle vil våre samarbeidspartnere nå ut til Norges mest interessante målgruppe. Det at en av verdens sterkeste merkevarer velger å utvikle framtiden sammen med oss sier noe om hva vi har greid å skape på bare 2,5 år i denne bransjen, fortsetter han.

Francois Coruzzi, administrerende direktør for Elles Internasjonale lisenser i Lagardère Active og sjef for Lagardère Global Advertising sier:

- Vi takker Egmont for det de har bidratt med for Elle igjennom ti år og ser frem til et nytt kapittel for Elle Norge sammen med United Influencers. Vi er imponert over den kompetansen United Influencers har opparbeidet seg innenfor digitaliseringen av merkevarer og det de har klart å bygge innenfor et relativt nytt segment på såpass kort tid. Vi er sikre på at United Influencers og Elle er en perfekt match for fremtiden, fortsetter han.

Signy Fardal fortsetter som ansvarlig redaktør for bladet.

- Dette blir utrolig spennende. Det å kombinere merkevaren Elle med et så sterkt digitalt miljø og noen av landets beste innholds-skapere er det eneste riktige å gjøre, og med United Influencers kommer Elle til å nå nye høyder. Vi skal selvsagt fortsette å lage magasinet, og i tillegg blir vi den viktigste digitale aktøren innen mote, skjønnhet og livsstil i Norge. Elle er en sterk «influencer» og derfor en god match med United Influencers. Elle-teamet og jeg gleder oss vilt til å sette i gang. Dette blir et helt nytt kapittel i norske Elles 20-årige historie, sier Fardal.

Dermed nådde ikke Egmont-konkurrent Aller Media helt til topps i kampen om motemagasinet. Som Kampanje tidligere har erfart, har forlaget vært i forhandlinger om å overta Elle i Norge. Aller Media sitter på Elle-lisensen både i Sverige og Danmark.

Les mer: Magasinrival kan redde Elle fra bladdøden

Opplagstallene som kom ut tidligere i år viste at Elle mistet 16,3 prosent av opplaget sitt i fjor. Bladet er nå nede på 23.436 eksemplarer per utgivelse.

Elle er bare et av flere kvinneblader som fikk seg en skikkelig smell i 2016. Aller mest faller Bonnier-eide Stella. Bladet mistet 18,9 prosent av opplaget sitt i fjor, og er nå nede i et opplag på 21.857.

Landets største kvinneblad, Tara, også det eid av Bonnier Media, har et fall på 17,6 prosent og er nå jevnstort med Egmont-eide Kamille med henholdsvis 35.548 og 34.780 eksemplarer i opplag.

Les mer: Opplagsskrell for dameblader