- Det blir ikke oppsigelser i Aftenposten. Det er godt å sette strek i dag. Jeg tror alle er klar for å gå videre, sier sjefredaktør og administrerende direktør Espen Egil Hansen til Journalisten.

Aftenposten skal spare 100 millioner kroner og kutter 39 årsverk i redaksjonen. Nedbemanningen har skjedd gjennom sluttpakketilbud, AFP og frivillig avgang

Les også: Økt fare for oppsigelser i Aftenposten

Fristen for å søke sluttpakker i Aftenpostens redaksjon gikk ut  6. oktober. På et allmøte samme dag varslet sjefredaktør og administrerende direktør Espen Egil Hansen at syv ansatte hadde tatt imot tilbudet om sluttpakke og 20 har inngått avtale om AFP.

Hansen fortalte at  mediehuset ville forsøke å nedbemanne ytterligere ved hjelp av såkalte styrte sluttpakker.

- Vi har gjennomført den frivillige runden etter sterkt ønske fra redaksjonsklubben. Når vi ikke kom i mål med frivillighet må vi jobbe videre med såkalte styrte sluttpakker. I praksis betyr det at ledelsen først innplasserer dem som skal bli med videre og deretter tilby sluttpakker direkte til dem som må slutte. Dersom vi ikke kommer til enighet er oppsigelser en siste utvei, som vi håper å unngå, sa Hansen.

Nå er det altså klart at det ikke blir oppsigelser.

Les også: Klubbleder: - Trist og dramatisk

Les også: - Regn og torden i annonsemarkedet