Saken blir oppdatert!

Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball har solgt medierettighetene for Tippeligaen og OBOS-ligaen til Discovery Networks, som eier blant annet TVNorge, Max og Eurosport. Med på laget er VG, som skal produsere daglige sportsnyheter for tv-huset, og som utvider sin dekning av norsk fotball gjennom uken. Medieavtalen er den største rettighetsavtalen i norsk idrettshistorie.

Etter det Kampanje kjenner til legger Discovery og VG 2,4 milliarder på bordet for en avtale som strekker seg i seks år, fra og med 2017 til 2022.

- Dette er en milepæl og et historisk vendepunkt i vår sportssatsing og vi er stolte av å få vise Tippeligaen og OBOS-ligaen de neste seks årene, sier sjef for TVNorge og Discovery Networks Norway, Harald Strømme.

Forrige gang Tippeligaen ble solgt, var i 2011. Den gangen gikk rettighetene for en pris per år på 375 millioner kroner. Prisen denne gangen er 400 millioner kroner i året, og dermed litt over nivået fra 2011.

- Vår ambisjon er å gi mer fotball til folket, og gjøre norsk fotball mer tilgjengelig. Det skal vi få til, i godt samarbeid med de norske TV-distributørene. Sammen med VG og hele fotball-Norge, inklusive klubber og supportere, skal vi løfte interessen og engasjementet for norsk toppfotball. Dette blir i det hele tatt et prosjekt i samarbeidets ånd, sier Strømme.

Som Kampanje skrev i går kveld, har Discovery alliert seg med VG for å sikre redaksjonell dekning av norsk fotball. I budkampen mellom Discovery og TV 2, har redaksjonell dekning vært en av styrkene til Discoverys konkurrent og nåværende rettighetshaver TV 2.

Les mer: Discovery vil toppe TV 2-bud i Tippeliga-thriller

Den nye avtalen innebærer at VG skal samarbeide med Discovery om den redaksjonelle dekningen av fotballen. Planen er at VG skal lage daglige sportsnyheter på nett og tv alle ukedager, og programmer som Foppall og et nytt sportspanel-show vil også bli sendt på både VG og Eurosport.

- Dette synes vi det er moro å få være en del av. Med VGs digitale kraft og Discoverys TV-kraft er jeg overbevist om at vi skal klare å løfte interessen rundt norsk toppfotball i årene som kommer. Det er Discovery som er rettighetshaver. For vår del betyr denne alliansen at vi kan utvide vår dekning av norsk fotball. Vi får tilgang på innhold som blir svært viktig for den digitale satsingen vår, sier Torry Pedersen, ansvarlig redaktør og administrerende direktør i VG.

Kampen om rettighetene til å vise Tippeligaen fra 2017 og fire år frem i tid sto Discovery og TV 2. Dermed er det duket for et skikkelig revansjeoppgjør mellom de to kamphanene, etter at TV 2 slo ut Discovery i duellen om Premier League tidligere i høst i det som ble en forrykende budkamp. Den endte med at TV 2 bladde opp 1,8 milliarder kroner for den engelske toppfotballen.

Les også: Slik avgjorde TV 2 Premier League-kampen

Fotball Media har hyret inn fotballagent Rune Hauge gjennom selskapet Profile Partners til å bistå dem med salget av rettighetene. Rettighetene er delt opp i åtte pakker, hvor tre av dem er knyttet til live-kampene fra Tippeligaen. Det er fri-tv-kamper lørdag og søndag og seks betal-tv-kamper fra «hovedrunden» søndag klokken 18.00.

Les også: Slik skal Tippeligaen selges