Som Kampanje tidligere har skrevet slo produksjonsselskapet Lemon TV seg selv konkurs forrige uke. Selskapet er en avlegger av Tellus Works, som ble avviklet i fjor, og som kanskje er mest kjent for å stå bak tv-eksporten «New Scandinavian Cooking», som har vært vist i over 100 land. Produksjonen av programmet fortsetter, forteller tidligere produsent Morten Ottesen i Tellus Works.

Han har kjøpt programkonseptet «New Scandinavian Cooking» og selskapet Tellus Works Television, som var et datterselskap av Tellus Works. Ottesen holder dermed liv i Tellus Works-navnet når han viderefører produksjonen av matprogrammet.

- «New Scandinavian Cooking» Nordens største tv-suksess noensinne og har tatt verden med storm. Programmet vises i mange land og har alltid vært produsert av Tellus Works, som er godt kjent i utlandet, forklarer han.

Les mer: Dop-serie ble for dyr - tv-selskap slått konkurs (krever innlogging)

- Er lønnsom
Med seg har han fått Jan-Erik Lustig, som har vært med å utvikle konseptet. Ottesen har fortsatt tro på programmet, til tross for at tidligere Tellus Works gikk på enorme tap.

- Økonomien i «New Scandinavian Cooking» er god, sier Ottesen.

- Det kan man ikke lese av resultattallene til Tellus Works. Hvordan skal du klare å få «New Scandinavian Cooking» til å bli lønnsom?

- Denne produksjonen er lønnsom, fastholder han.

Vil ikke kommentere prislapp
- Kommer dere også til å satse på andre produksjoner?

- Ja, men vi kommer til å være veldig konsentrert på det vi er gode på. «New Scandinavian Cooking» er omfattende fordi det vises i 100 land. Det er et stort arbeid i seg selv. Bare hittil i år har det vært 45.000 visninger av programmet i USA. Det er fordelt på mange kanaler og mange programmer, men det sier noe om potensialet som ligger i programmet.

- Hvor mye måtte du ut med for å kjøpe opp konseptet?

- Det har du ingenting med, ler Ottesen og legger til:

- Det er konfidensiell informasjon.

- Hvorfor klarte ikke tidligere Tellus Works å få økonomien til å gå rundt?

- Det har jeg ingen kommentar til.