NRK kritiseres altså for å ikke ha avbrutt de vanlige sendingene på NRK1 umiddelbart etter at terrorangrepet i Paris ble kjent.

På dette tidspunktet var det eneste fornuftige noen kunne melde at det har skjedd noe i Paris, at politi og nødetater er på plass, og at vi ellers ikke vet stort.

Alt noen kunne fortelle utover dette vil være antagelser, og ofte vil antagelser være gale.

Jeg forstår ikke mer av verden ved å umiddelbart konsummere rapporter, sekund for sekund, om grusomme handlinger langt unna, en fredag kveld.

Jeg lærer mer om verden ved å prate med de jeg er sammen med på en fredag, eller lese en bok. Jeg ser ikke bort fra at jeg ville lært mer fra å se underholdningsdokumentaren «Folk», som NRK sendte som planlagt.

De som ønsker det kan fritt følge nyhetene sekund for sekund på nettaviser, på NRK Alltid Nyheter, på TV2 Nyhetskanalen, eller på NRKs nettsider.

Alternativt kan du vente til mediene har noe skikkelig og gjennomarbeidet å gi oss. Vente til målet er å forklare og gi innsikt, ikke bare å være først. Og vi kan velge når vi er klare for å sette oss inn i vanskelige tema som er fulle av smerte.

Dette er ikke lett, for "nyhetene" er over alt. Vi har radiokanalen NRK Alltid Nyheter, men vi har ingen NRK Aldri Nyheter. Vi kan ty til podcaster og strømming og velge hva vi vil se, men selv da vil de nok snike seg inn et sted.
Men dette er ikke nok for Aftenposten (Aftenpostens kulturredaktør, Sarah Sørheim, kritiserte NRKs terrordekning, red.anm).

For vi må se nyhetene. Nå. Alle sammen.

Les mer her: - Litt amatørmessig i alle kanaler

Les mer her: Paris-terror førte til TV 2 rekord

Les mer her: Årsæthers påstand faller på sin egen urimelighet