Fredag kveld var TV 2 første norske kanal som dekket terrorangrepene i Paris på tv. Fra 22.30 kunne man følge utviklingen på Nyhetskanalen. Dette var en knapp halvtime etter at de første meldingene tikket inn.

- Vi hadde kontinuerlige sendinger på Nyhetskanalen fra 22.30 og de neste 23 timene, sier Nyhets- og sportsredaktør i TV 2, Jan Ove Årsæther, til Kampanje.

På NRK måtte tv-seerne vente til etter kl. 23 for å bli oppdatert på hendelsene. Det kommenterer Årsæther slik:

- NRK prioriterer ikke fortløpende nyhetsdekning på tv slik som oss. Denne problemstillingen oppstår hver gang det skjer noe stort. Det må NRK leve med å lenge de ikke har fortløpende nyhetsdekning.

Les mer: Paris-terror førte til TV 2-rekord

- Faller på egen urimelighet
Nyhetsdirektør i NRK, Alexandra Beverfjord, mener kritikken er uberettiget.

- TV2s Jan Ove Årsæthers påstand om at NRK ikke prioriterer nyheter på tv faller på sin egen urimelighet. NRK besluttet å sende en vegg-til-vegg ekstrasending på vår hovedkanal NRK1 både om natten og gjennom hele lørdagen, sier hun til Kampanje.

Hun utdyper:

- NRK valgte å utvide sin Kveldsnytt-sending fredag kveld. Vi hadde et opphold, hvor vi informerte om ny ekstrasending og henviste til nett og mobil, før vi gikk på med ny ekstrasendingen på vår hovedkanal NRK1 som varte gjennom natten. Ideelt sett skulle vi sendt enda mer, men vi leverte sterkt både i utvidet Kveldsnytt og i ekstrasendingene.

Ny rekord for NRK på mobil
- NRK Nyheter har hatt en massiv og grundig dekning av terrorangrepene i Paris fra første stund. Vi har hatt en løpende dekning gjennom hele helgen på tv, radio, nett, mobil og web-tv.

Beverfjord sier videre at det var stor interesse blant brukerne for hendelsen. 2,7 millioner mennesker har vært innom NRKs nyhetssendinger på tv siden hendelsene i Paris startet.

- I snitt har hvert av disse minuttene blitt sett av 230 000 mennesker. I tillegg var det 1,1 millioner mennesker som lyttet til ekstrasendingene våre på NRK radio lørdag. Alltid Nyheter hadde tre ganger så mange lyttere som normalt. NRKs mobilfront satte ny rekord i antall unike brukere fredag. NRK Nyheter har tilbudt en sterk og solid dekning av hendelsene i Paris på alle plattformer, og brukerne har definitivt brukt det.