Artikkelen blir oppdatert. Kampanje kommer med mer.

Bonnier Media-ledelsen har i høst jobbet med  en nedbemanning på mellom  og 10 årsverk. Årsaken til kostnadskuttene er kraftig fall i papirmagasinenes annonseinntekter.

Nå er det klart at redaktør i Stella, Mari Grydeland, gir seg. Grydeland startet sin karriere i NRK, og har vært innom blant annet Dagbladet, Elle og DN Magasinet. Hun har jobbet i Stella siden 2010 og ble redaktør i Stella i november 2014. Grydeland bekrefter selv overfor Kampanje at hun forlater magasinet og Bonnier.

- Slutter som du som følge av nedskjæringene i Bonnier?

- Jeg føler at jeg er klar for nye utfordringer. Det er fem år siden jeg begynte i Stella, og jeg er kjempestolt over å ha fått være med på å utvikle et bra magasin i et tøft marked. Nå er jeg veldig glad for at Bonnier Media skal videreføre Stella, tross hard konkurranse i markedet. Det er kjempeflinke folk i redaksjonen som vil utvikle produktet videre. Samtidig går vi inn i en periode med omstilling i hele huset og derfor synes jeg det er et naturlig tidspunkt for meg å slutte nå, sier Grydeland til Kampanje.

Les også: Blir ny Stella-redaktør

I september meldte Dagbladet at Grete Sivertsen etter syv år som sjefredaktør for magasinet Bo Bedre trakk seg.

- Det er jo litt vemodig å forlate en jobb jeg har elsket. Jeg ble ansatt for syv år siden for å lage Norges beste interiørmagasin, og det føler jeg at vi har klart.  Nå ser jeg at rammebetingelsene for jobben er endret og da må jeg vurdere det på lik linje med et nytt jobbtilbud, sa Sivertsen til Dagbladet.

For tre uker siden skrev Kampanje at content marketing-byrået Spoon, eid av Bonnier, går sammen med  Bonnier Media i Norge og kjøper 100 prosent av aksjene i content-byrået Teft. Det skjedde kort tid etter at det ble klart at Bonnier Media skal nedbemanne kraftig i sin redaksjon.

Bonnier Media-sjef Trond Juliussen avviste at medieselskapet kvitter seg med journalister for å kunne satse ytterligere på content marketing.

- Oppkjøpet av Teft og omorganiseringen på det redaksjonelle området er i utgangspunktet helt atskilte hendelser. Vi har i en tid vært aktivt på utkikk etter en måte å vokse på innen content marketing, ettersom vi allerede har hatt dette som en del av vår forretning i en årrekke. Oppkjøp har vært vårt strategiske valg nummer én. Når vi nå kom til enighet med Teft sammen med Spoon Publishing, var det helt i tråd med vår strategi. Parallelt har vi altså en prosess hvor vi må tilpasse kostnadsnivået på våre redaksjonelle print-produkter, men sammenfallet av disse prosessene er mer tilfeldig. Alt i alt handler det om å styrke flere områder; å ha flere ben å stå på i en svært omskiftelig medietid, sier Juliussen til Kampanje.

Les også: - Har ikke sammenheng med journalistkutt

Les også: Resultatfall for Bonnier