I går gikk startskuddet for TVNorges humor-høst. Først med «Brille» med Harald Eia og Bård Tufte Johansen, som samlet 200.000 seere. Det ga en andel på 23,1 prosent blant alle seere mellom 15 og 50 år og 13,9 prosent blant alle over 12 år.

Deretter fulgte urpremieren av «Kjendiskveld med Magnus Devold». 256.000 fikk med seg første program av satireprogrammet. Det ga en andel på 28,2 prosent i 15-50 og 17,6 prosent i 12+.

- Dette er flotte tall, og vi jubler for en god start på humorhøsten på TVNorge. «Brille» gjør en bedre sesongpremiere enn sist, det lover godt. Så var vi veldig spente på Ylvis-sidekick Magnus Devold sin debut som programvert, og det var det tydeligvis mange andre også som var. 256.000 er kjempefine tall på et helt nytt programkonsept, og vi gleder oss til fortsettelsen, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

Les også: TVNorge-sjef vil bygge nye humorstjerner

Samtidig rullet EM-kvalifiseringsrunden videre på Discovery Networks nisjekanaler i går. 146.000 fulgte kampen mellom Sverige og Østerrike på Max, mens 24.000 så England - Sveits på nykommerkanalen Eurosport Norge.

- Interessen for landslagsfotballen har vokst siden UEFA la om på kampprogrammet. Oppsettet med kamper spredd over flere dager og til forskjellige tider, fungerer veldig bra. Da er det veldig fint å ha en ekstra sportskanal å by på. Eurosport Norge har allerede begynt å levere varene, til tross for en foreløpig begrenset distribusjon, sier Landsverk.