Den nordiske betal-tv-kanalen har lagt bak seg nok et blodrødt år og de som ikke trodde det kunne gå verre enn i 2013 da selskapet tapte over 300 millioner svenske kroner samlet i Norden, får bare holde seg fast.

Nå foreligger fasit for 2014 og tallene ble denne gangen enda verre. Nesten en halv milliard svenske kroner rant ut av selskapet som driver salg av abonnement på filmer, serier og sport på det nordiske markedet i tillegg til strømme-tv-tilbudet  C Sports og Filmnet.

- Å snu resultatet i C More har ingen quick fix, sier mannen som har fått jobben med å snu underskuddene, Manfred Aronssson, til Kampanje.

Etter at Bonnier-eide TV4 kjøpte C More, daværende Canal+, for tre milliarder norske kroner i 2008, har underskuddene siden den gang kommet opp i nærmere én milliard svenske kroner til sammen, eller nesten 900 millioner norske kroner.

Les også:  C More har tapt én milliard

Nå kan Bonnier-eierne plusse på ytterligere en halv milliard kroner etter å ha gjort opp status for fjoråret. Det var Dagens Media i Sverige som omtalte tallene først.

Tung jobb:

Tidligere toppsjef i MTG og Discovery, Manfred Aronsson, har fått den tunge jobben med å snu underskuddet i betal-tv-kjempen C Mopre.

- Norske satsingen belaster
Den nye toppsjefen i betal-tv-selskapet, som nylig solgte ut sportssatsingen til TV 2 for en hittil ukjent sum, vil ikke si hvor stor del av underskuddet som skyldes Norge og milliardsatsingen på norsk fotball. 2014 er det andre året C More sendte betal-tv-kamper fra den norske Tippeligaen etter at selskapet sikret seg rettighetene i 2012. Prisen var på stive 1,1 milliarder kroner.

Aronsson bekrefter at Tippeliga-satsingen nå trekker resultatet enda lenger ned i kjelleren.

- Jeg kan ikke opplyse om hvordan de ulike delene av C More belaster resultatet, men det er klart at den norske sportssatsingen var svært belastende på grunn av Tippeligaens kostnader. I tillegg har ikke C More hatt eksklusivitet på ligaen og TV 2 har hatt to toppkamper på fri-tv parallelt noe har påvirket oss veldig mye.  Men skamme seg den som gir opp, sier Manfred Aronsson, administrerende direktør i C More i Sverige.

- Ønsker ikke å kommenter tall
Men etter det Kampanje kjenner skal tapene i den norske C More-virksomheten beløpe seg til svimlende 300-350 millioner kroner. Det er første gang tapene fra den norske fotballinvesteringen nå tallfestes og det er altså denne forpliktelsen TV 2 har tatt.

Les også: TV 2 får kjøpe C More

Heller ikke i TV 2 ønsker man å kommentere tapene i C More.

- Vi ønsker ikke å kommentere på regnskapstall eller andre tall knyttet til C More, sier direktør for strategi- og forretningsutvikling, Kjetil Nilsen, til Kampanje.

Bonnier dekker rettighetskostnaden
Fremover er det nå TV 2 som må bære den børen som heter norsk fotball. Første juli i år tok TV 2 over C More. Detaljene fra transaksjonene har så langt ikke vært kjent utover at TV 2 har fått med seg «en medgift» fra det svenske mediekonsernet.

Les også  Rykende uenig med Discovery-sjefen

Men Kampanje kan nå fortelle hvordan deler av transaksjonen mellom Bonnier og TV 2 er skrudd sammen. For slik Kampanje forstår saken skal Bonnier dekke store deler av rettighetskostnadene for 2015. Tallet TV 2 skal få dekket skal være i området 200 millioner kroner.

Dermed bør TV 2 være ganske så godt dekket opp for inneværende år når den norske fotballen er inne i sin tredje sesong. Men fra 2016, hvilket vil si det siste året av fotballavtalen C More inngikk med Fotball Media, skal TV 2 etter det Kampanje kjenner til måtte stå for hele eksponeringen og hele rettighetskostnaden.

Parallelt denne høsten pågår det også en integrasjonsprosess av de ansatte. I forbindelse med overtakelsen av C More ble det med rundt 14 ansatte.

- De ansatte i C More Norge er nå i TV 2. C More vil bli integrert i vår betal-tv virksomhet, sier Nilsen som har fått ansvaret for hele denne forretningen og som også har ansvaret for TV 2 Sumo.

Brændeland fortsetter
Samtidig er det også nå klart at Steinar Brændeland, den norske sjefen for C More, blir med videre i TV 2.

- Steinar Brændeland er utnevnt som direktør for partnersalg. C Mores norske organisasjon vil inngå i enheten for partnersalg, men hvordan denne enheten blir endelig bemannet er i arbeid nå, sier Nilsen.

Med partnersalg mener Nilsen den del av C More som handler om salg av C More til distributører som Canal Digital, Get og Altibox. I tillegg så er det også en person ansvarlig for direktesalget via TV 2 Sumo. Den ledes av Børge Nielsen.

I årsrapporten til C More Norden står det videre å lese at selskapet i 2014 hadde n omsetning på rundt to milliarder svenske kroner, etter at selskapet mistet rundt ti prosent av omsetningen.

Hvor mye inntekter norske C More hadde står for første gang på lenge i nevnt i årsrapporten. Men i 2013 var denne omsetningen på 630 millioner kroner

Sikret seg plass:

Den tidligere toppsjefen i C More i Norge, Steinar Brændeland, skal fortsette i kanalen han forlot i 2000. Han blir med videre på TV 2-laget etter C More-overtakelsen.