Tore Sannum (57) er ferdig i Aller Media Norge etter sju år.  Det bekrefter Sannum overfor Kampanje. Ringreven, som har stått ved fontlinjene for en rekke Aller-satsinger, gjør nå et skikkelig sprang over til en helt annen bransje:

- Det stemmer at jeg skal slutte. Jeg har tatt et valg for mitt andre liv. Nå skal jeg drive med landbruk og hest. Dette har vært en prosess som har gått over tid og jeg har hatt muligheten til å gjøre dette flere ganger. Nå passet det og dermed skifter jeg jobb og bransje, sier Sannum til Kampanje.

Vurderte sin digitalkompetanse
Han innrømmer at mediebransjens utvikling har påvirket beslutningen.

- Kompetansen man trenger i mediebransjen er annerledes nå enn tidligere. Jeg er en print-mann. Nå er det en ny virkelighet og vi jobber i en digital verden. Så min beslutning om å skifte jobb er en totalvurdering av min alder, min digitalkompetanse og nye muligheter, sier Sannum, som synes det blir litt trist å slutte i Aller Media.

- Det blir vemodig. Jeg har hatt mange fine år i Aller Media og Hjemmet Mortensen før den tid. Jeg er blitt kjent med mange hyggelig folk, og jeg har fått være med å lage produkter som har betydd mye for folk.

Sentral i Aller Media
Sannum satt flere år i konsernledelsen i Aller Media. Helt på slutten av sin karriere i det danskeide mediekonsernet har han fått ansvaret for spesialblader/bøker og innkjøp/produksjon. Han gikk  ut av konsernledelsen under en omorganisering for halvannet år siden.

- Hva har vært høydepunktet i din mediekarriere?

- Det har vært mange, uten at jeg vil trekke fram spesielle høydepunkt. Men det har vært morsomt å lansere nye produkter og lykkes med det. Jeg har også gledet meg over at vi de siste årene har hatt et fint lederteam i Aller Media, der man har hatt kolleger man kan stole på og som gjør hverandre gode i en hektisk arbeidshverdag.

Les også: Aller Media på vei mot to milliarder

Overrasket over bladfallet
- Hva har skuffet deg mest?

- Den negative utviklingen for print har gått raskere enn jeg håpet på.

- Kjendisbladene er under voldsomt press og det er blitt tøffere for kvinnemagasinene også. Hopper du av før den store bladdøden kommer?

- Det vil jeg ikke spekulere i, men nå er det så mange flater og så mange som skriver om kjendiser at det er helt naturlig at disse bladene faller mest. Nettstedene kompenserer for mye av det bladene drev med tidligere,  men nedturen er blitt brattere enn jeg trodde, sier Sannum.

Les også: Blir ny toppsjef i Aller Media

Les også: - Tar med meg lærdom fra teaterverdenen

Gikk til rivalen
Sannum jobbet i daværende Hjemmet Mortensen (Egmont Publishing) til 2006 da han ble administrerende direktør for DFDS Seaways norske virksomhet. To år senere gjorde Sannum mediecomeback, en retur som ble lagt merke til i magasinbransjen. For Sannum ble hentet til Egmont-rivalen Aller Media av Roger Hansen, som tidligere i år gikk av som toppsjef i mediekonsernet. Nyheten kom få uker etter det ble kjent at den sentrale Hjemmet Mortensen-direktøren Rolf Hanche-Olsen også meldte overgang til erkekonkurrenten Aller Media.

Som Aller Media-direktør har Sannum ledet flere av de store og mindre bladsatsingene. Han har stått ved frontlinjen i kampen om lesere og annonsekroner i både kjendis- og kvinnemarkedet. Sannum var også delaktig i flere av redaktørrekrutteringene, som da Aller Media snappet Gjyri Helén Werp fra Egmont-eide Kamille. Sannum sto sentralt i utviklingen av og lanseringen av  damemagasinet Kamille da han var direktør i Hjemmet Mortensen i 2004.

Les mer: Angriper Hjemmet Mortensen på alle fronter

Les mer: Norsk Aller snapper HM-direktør