Den nye MTG Norge-sjefen Trygve Rønningen har brukt våren og sommeren på å jobbe frem en ny organisering av MTG Norge. Rønningen ble ny sjef i MTG Norge denne våren.

Les også: Rønningen blir MTG-sjef

- Nå tar vi grep og skal fremover jobbe mer som ett mediehus under én kommando der alle skal rapportere til Norge og meg. Det gjør at vi nå kan agere tydeligere overfor det norske markedet og den norske konsumenten, sier Rønningen.

MTG-sjefen sier at bakgrunnen for omstillingen er «behovet for omstilling».

- Vi er nødt til å omstille oss og slutte å jobbe i silo. Vi har behov for å tenke mye mer på tvers - slik at vi forstår markedet og konsumentene bedre på norsk jord, sier han.

Kutter mellom 30-50
Som en del av omstillingen presenteres det i dag både ny ledergruppe i MTG Norge og Rønningen orienterer i dag de ansatte om en kommende nedbemanning. Per i dag jobber det rundt 250 årsverk i det svenske mediekonsernet MTG og Rønningen sier til Kampanje at han ser for seg at man kommer til å være et sted mellom 200 og 220 årsverk når endringene er gjennomført.

- Vi skjærer litt ned på staben, men dette handler ikke om kostnadskutt. Dette er frigjøring av ressurser for å kunne satse. Det er to måter å spare penger på. Enten sparer du pengene for å legge dem på bunnlinjen, eller så sparer du ett sted for å investere et annet, sier Rønningen.

- Så dette er ikke penger du sender til Stockholm?

- Nei, vi har ønsket mer handlerom både lokalt og globalt og er en del av et investeringsvillig konsern. Dette kommer vi til å bevise på vår store høstlansering denne uken. Da sier vi litt om hva dette betyr i praksis, sier han

Skal spare 600 millioner
Det er ikke bare i Norge at det nå kuttes i antall ansatte. I en konsernmelding fra MTG sentralt heter det at rundt 300 årsverk i Norden og Storbritannia skal bort. Her tar altså Norge mellom 30-50. Kostnadene knyttet til restruktureringen anslås av MTG til å ligge på rundt 700 millioner svenske kroner, men MTG slår fast i meldingen at besparelsene på rundt 600 millioner kroner i året skal brukes på «transformasjonen» av MTG til å bli et «bredt anlagt videobasert underholdningskonsern».

- Gjennom oppkjøpene i sommer er vi blitt et veldig fremoverlent selskap. Vi har kjøpt Splaym, et gamingnettsted og multikanalnettverket Zoomin. Det er tre tunge investeringer for fremtiden, sier Rønningen.

To ganger Trygve i ledelsen:

Det blir flere Trygve-er i den nye ledelsen til MTG Norge. Trygve Refvem blir ny digitaldirektør og går dermed inn i MTG-sjef Trygve Rønningens nye ledergruppe.

Får ny digitaldirektør
I tillegg setter også Rønningen sin nye ledergruppe som skal styre den norske virksomheten. I tillegg til Rønningen selv tar han med seg kanalsjefene Kenneth Andresen (Radio), Morten Micalsen (TV), og Vegard Drogseth (Viasat).

Jeanette Luytkis går inn som HR-sjef og Pål Falck-Pedersen blir finansdirektør, mens  Trygve Refvem blir digital direktør for MTG Norge.  I tillegg skal det ansettes en kommunikasjonsdirektør.

Totalt blir det åtte stykker i MTG-ledelsen fremover.

- Det er dette som blir lagoppstillingen og tanken er at vi skal opptre mer som et mediehus og ta ut de fordelene det er å være under én kommando. Med så mange sterke merkevarer samlet under samme tak har vi produkter og oppgaver som utfyller hverandre, og nye produkter og rettigheter vi kan samles om, sier Rønningen.

I forrige uke presenterte også TV 2-sjef Olav Sandnes sin nye ledergruppe:

Les også: Sandnes klar med ny TV 2-ledelse