Telenor-eide Canal Digital har mistet rundt 100.000 abonnenter de siste årene. Tone Krohn Clausen, produkt- og markedsdirektør i Canal Digital satelitt-tv, snakket på konferansen Media Business i dag om hvorfor nettopp utfordringene gjør det spennende å jobbe med lineær-tv.

- Vi er like innovative og fremtidsrettet som andre. Jeg tror det handler om å defefinere hva tv er i stedet for å hele tiden snakke om «det gamle» og «det nye». Vi må lage den gode brukeropplevelsen uansett hvor og hvordan det skal konsumeres av publikum, forteller hun.

Selv om Canal Digital har tapt abonnenter, er ikke Krohn Clausen bekymret.

- Kundene våre ser lineær-tv over fire timer daglig. Vi prøver å forstå kundene våre, og hva det er som gjør at de bruker tid på dette, sier hun.

- Det holder ikke å se på kundene når man skal spå hva som skjer i bransjen vår videre, vi må også se på det som skjer internasjonalt.

- Man ser ikke favorittserien på mobilen
Tone Krohn Clausen tror at en av hovedårsakene til at lineær-tv overlever, er fellsskapet som dannes når man ser på programmer sammen. Hun tror også at innhold som tar lang tid å se på, for eksempel en serie, helst blir sett på storskjermen.

- Ser man på favorittserien sin på mobilen? Nei det gjør man ikke, sa hun.

Dette bekreftes av tall Rene Rechtman,  sjef i Disney-eide Maker Studios, presenterte på Media Business i dag. Ifølge Rechtman er den gjennomsnittlige seertiden på Netflix på mobil under 10 minutter.

Dette er langt mindre tid gjennomsnittstiden som brukes på Netflix på desktop: Anette Mellbye, juniorpartner i McKinsey & Company i London, understreket tidligere i dag at Netflix er vinneren når det kommer til å holde på seeren lengst på desktop. 

Les mer her: Dette er video-vinnerne

Mener strømmetjenestene vil på den store skjermen
Krohn Clausen er ikke bekymret for at Netflix og andre tjenester tar en større bit av kaka.

-  Man ser at strømmetjenestene inngår avtaler med distributører for å vises på den store skjermen. 

Hun tror ikke at strømmetjenestene stjeler av tiden som brukes på lineær-tv. Hun tror tvert imot folk bare bruker mer tid på å se på skjermer på grunn av økning i tjenesteomfanget. 

- De som bruker for eksempel Netflix ser enda mer på tv enn andre. Strømmetjenester har gjort at kundene ser mer på tv enn de gjorde før.

Krohn Clausen tror det er rom for alle i medielandskapet. 

- Ulike plattformer og enheter dekker ulike behov. Noen ganger kan mobilen funke som barnevakt, og andre ganger søker man fellesskapet som dannes når man ser på noe sammen. Mobil er med på å definere fremtiden, og det har jeg stor respekt for, men jeg tror det er vel så viktig å jage de spennende mulighetene som fins for lineær-tv. 

Hun legger til: 

 - Mobilen er en gave til tv-bransjen for den gjør at vi har fått opp dampen på vår utvikling.

- Nasjonalt innhold er alltid en vinner
Tone Krohn Clausen tror at nasjonalt innhold alltid vil engasjere og dermed vil kundene fortsette å benytte lineær tv-seing. 

- Det er ganske overraskende at 71 grader nord hadde sin mest sette episode noengang vinteren i fjor. Tenkt det, 71 grader nord, som har gått så lenge. Dét bekrefter at vi som befolkning trekkes til skjermen for å se noe som er nært - det gjør noe med oss som ikke det internasjonale innholdet gjør. 

Hun tror at nøkkelen til suksess er samarbeid og lokale produksjoner.

- Vi som lokale, nasjonale innholdseiere og distributørr må skape vinn-vinn situasjoner sammen. Det ville vært trist om vi hadde hatt en fremtid uten muskler til å bygge produksjoner som «Frikjent» og «Kampen om tungtvannet». Vi må bygge det nasjonale innholdet sammen fremover. Dette tror jeg er nøkkelen til vår sukses 

- Vi tror at det handler om å være relevante og drive den digitale transformasjonen og skape fellessskapefølelsene sammen med den individualiserte opplevelse.