Sbanken er årets taper når Handelshøyskolen BI legger frem nye resultater fra Norsk Kundebarometer.

Banken har gått fra å være kundenes klare favoritt til å bevege seg mot bunnen av bransjen.

- Sbanken faller tungt etter at DNB kjøpte dem opp. Vi har aldri før sett et så stort fall i kundetilfredshet og lojalitet, sier Pål Silseth, prosjektleder for Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI, i en pressemelding.

- Ikke fornøyde
Julia Stelzer Norberg
, kommunikasjonsrådgiver i DNB og Sbanken-konseptet, mener de har en jobb å gjøre.

- Vi er naturligvis ikke fornøyde med et kraftig fall i denne målingen, og vi er veldig klar over at vi har en stor oppgave foran oss for å ta Sbanken-konseptet helt til topps igjen. Sbanken har flere hundre tusen kunder, og det er ikke alle som er like fornøyde med at Sbanken har blitt en del av DNB-familien. Likevel har Sbanken vokst etter at oppkjøpet ble kjent. Etter at vi annonserte et kutt i boliglånsrenten for to uker siden, ser vi også en fin økning av nye kunder, sier hun.

Ifølge kommunikasjonsrådgiveren handler mye om misnøyen de fanger opp som DNB som eier, ikke Sbanken i seg selv.

- Denne målingen er gjort i ekstra tøff periode for oss, hvor vi har tatt kundene gjennom store endringer de ikke har bedt om. Vi jobber nå med å fikse «basen» vår etter at vi har gjennomført en av de største tekniske migreringene av kundedata i nyere bankhistorie, og derfra skal vi sette ny fart som utfordrer på kundenes vegne.

Comeback for Tibber
Samtidig viser Tibber at det er mulig å hente tilbake det tapte etter en omdømmesmell. Strømleverandøren falt voldsomt i kundetilfredshet fra 2022 til 2023, etter at de endret faktureringen sin. Nå er de tilbake som bransjefavoritt.

- I 2024 er de tilbake som den ubestritte vinner av bransjen med en oppgang på over 12 poeng fra 2023. Det tyder på at kundene har tilgitt dem, sier Pål Silseth.

Finn.no topper Norsk Kundebarometer på tvers av alle bransjer med 85,2 poeng. De overtar førsteplassen fra Vinmonopolet, som må ta til takke med andreplass og 84,7 poeng.

- Finn.no har blitt mer og mer relevant de siste årene. Dyrtiden har ført til at kjøpekraften går ned for folk flest, og flere kjøper brukt i stedet for nytt. I tillegg til gode digitale løsninger er Finn.no også godt posisjonert i forhold til det økte fokuset på gjenbruk, sier Silseth.

Her er det ti selskapene som høyest kundetilfredshet i Norsk Kundebarometer 2024:

Plassering Selskap Kundetilfredshet
1. Finn.no 85,2
2. Vinmonopolet 84,7
3. Volvo 83,5
4. Komplett.no 82,9
5. Tibber 82,7
6. Bilia 81,6
7. Toyota 81,4
8. OneCall 81,3
9. Flytoget 81,1
10. Apotek1 80,3