- Dette er et utradisjonelt valg for oss, men vi tror at ved å gå nye veier, så vil det også åpne seg nye dører i et helt nytt segment. Her kan vi bygge våre styrker fra start av, som er god rådgivning og fagekspertise, sier Marte Kihl, innholdsansvarlig i Maxbo i en pressemelding.

Tøffe tider i byggevarebransjen og lavere kjøpsvillighet blant kundene, har gjort at Maxbo utforsker nye muligheter for å treffe kundene. Løsningen har blitt en egen TikTok-kanal, som drives i tett samarbeid med Egmont People.

- 77 prosent av brukerne på kanalen liker når merkevarer viser mer av seg selv, og gjerne med «behind the scenes»-innhold. TikTok har også en helt unik og økende posisjon i målgruppen 18 til 45 år. Ved å etablere en sterk tilstedeværelse i denne målgruppen fanger man fremtidige huseiere, og unge som etablerer seg for første gang. Det tror vi er lurt for Maxbo, sier TikTok ekspert i Egmont People, Elise Såheim Bonilla.

Strategien bygger på å skape underholdende og autentisk innhold, på lik linje med en hvilken som helst annen profil eller influenser. For å skape en personlig relasjon til publikum, bruker Maxbo egne ansatte.

- Det å bygge posisjon i en ny målgruppe, samt vise mer av personligheten til merkevaren ved å bruke egne ansatte, humor, underholdning og inspirasjon i kombinasjon med kunnskap i videoformat tror vi er den magiske formelen for Maxbo i tiden som kommer, sier rådgiver og kundeansvarlig Nicole Lundh i Egmont.

TiKTok-satsingen har så langt gitt over to millioner visninger.

- Allerede ser vi at videoene våre når målene vi har satt oss, også knyttet til engasjement. Vi henger oss på trender som passer til merkevaren, og dette ser vi at gir uttelling. I tillegg bruker flere og flere av de unge TikTok som søkemotor for å finne ut hvordan de skal male eller pusse opp, og dette høster vi frukter av. Vi vil at alle skal klare det selv, avslutter Kihl.