- Utsiktene til å jobbe med historiefortelling i kombinasjon med det sterke og tydelige samfunnsoppdraget Forsvaret har, fikk meg til å søke stillingen. Jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på og utvikle en allerede sterk innholdsportefølje videre, sammen med det kompetente miljøet i (Forsvaret kommunikasjon) FKOM, sier Vanja Strømstad i en pressemelding. 

Hun tiltrer rollen som teamleder for filmproduksjon i avdelingen for innhold og produksjon, og slo ut godt over hundre søkere til jobben.

Strømstad kommer fra stillingen som Executive Producer i Monster, der hun har levert en rekke produksjoner for norsk mediebransje. Hun har også erfaring fra kommunikasjonsbransjen.

- Med sin brede erfaring, tunge fagkompetanse og menneskelige kvaliteter blir Vanja et meget godt tilskudd til avdelingens kreative filmteam. Her fikk vi virkelig den erfarne og nyskapende produsenten vi så etter, sier avdelingsleder Tina B. Lykke Christensen.

FKOM fikk inn rekordmange søknader og av de 144 som viste interesse, var det mange sterke kandidater og tøff kamp om jobben, opplyser Christensen.

- Når vi nå forsterker FKOM ved å ansette en så faglig sterk teamleder som Vanja, er det fordi ambisjonene våre er høye. For nye tider krever mer av oss, og i en urolig tid er strategisk kommunikasjon essensielt for å bevare et trygt Norge, legger Christensen til.

Den nye filmlederen får oppgaven med å utvikle Forsvarets innholdsportefølje samt videreutvikle forsvarssjefens lederkonferanse Modig Ledelse. I tillegg vil hun sammen med utviklingssjef Kirsten Thorseth Poppe og resten av avdelingen, ha sterkt fokus på innovasjon og videreutvikling av innhold for våre produksjoner.

- Med vår nye organisering har vi fått tre tydelige resultatområder innen strategisk kommunikasjon og analyse, marked, merkevare og samfunnskommunikasjon, innhold og produksjon. Innholdsutvikling er et strategisk område for oss, og vi er veldig glade og stolte over at Vanja har blitt en del av laget, sier Aslak Sletten, sjef for Forsvaret kommunikasjon.