Dentsu-konsernet driver mediebyråer som Carat, iProspect, Dentsu X og Merkle i Norge. Nå utvider de byrågruppen i Norge med det de kaller et kreativt byrå. 

«Med Dentsu Creative vil vi tydeliggjøre og spisse tjenestetilbudet innen kreative løsninger. Dentsu Creative er et naturlig neste sted i den utviklingen som våre oppdragsgivere ønsker seg», skriver de i en pressemelding. 

Dentsu Creative ble lansert på det globale markedet i 2022 og teller 300 ansatte i Nord-Europa. Den norske avdelingen vil telle 20 ansatte når de setter i gang det kreative arbeidet i januar 2024 i Dentsu-huset på Tullinløkka. Der skal de jobbe med kunder som Coca-Cola, Polestar, Bohus, Lerum og Påfyll.

- Ikke et typisk reklamebyrå
Administrerende direktør i Dentsu Norge og Nord-Europa, Paal Fure sier i meldingen at de «sto ovenfor flere svært kvalifiserte søkere til å lede byrået i Norge». Til slutt falt valget på Margrethe Wam Solvang.

- Med Margrethe på får vi en kreativ fagperson med bred digital kompetanse og forståelse for moderne kreativitet, sier Fure.

- Er dette et reklamebyrå?

- Nei, dette er ikke et typisk reklamebyrå, sier Fure.

Han mener moderne kreativitet handler om langt mer enn reklame og at andre virkemidler er blitt viktigere.

- Men de 20 ansatte som skal jobbe i dette selskapet til å starte med, hva skal de produsere?

- Det er hovedsak tre fagområder fra start. Performance og content, experiential marketing, tidligere kalt event marketing, og så er det social media og influencer-universet.

Slutter i Google
Wam Solvang kommer nylig fra Google, der hun jobbet som kreativ leder og partner manager. Hun har også erfaring fra musikk og mediebransjen. Nå ser hun frem til å ta fatt på nye utfordringer. 

- Jeg har jo vært i Google i ti år nå, og det har vært fantastisk! Men da jeg så at Dentsu skulle lansere Dentsu Creative i Norge, og lyste ut stillingen som byråleder, var det for første gang på ti år noe som trigget meg såpass mye at jeg bare måtte ta en prat, sier Wam Solvang til Kampanje. 

Hun sier videre at hun «gleder seg enormt til å jobbe med det kreative fra innsiden».

- Etter nærmere 20 år på «andre siden» av bordet, gleder jeg meg skikkelig til å ta med min lidenskap for kreativitet og kommunikasjon til Dentsu Creative.

- Spesielt i tiden vi går inn i med banebrytende ny teknologi og nye behov. Jeg er utrolig takknemlig for muligheten til å lede det fantastiske teamet i Dentsu Creative, og ser frem til å starte i et av Norges og Nord-Europas største og beste fagmiljøer, legger Wam Solvang til.