Det nye selskapet har fått navnet Bomega og skal drive med «drift og utvikling av digital markedsplattform innen eiendom», skriver Dagens Næringsliv.

I styret finner vi representanter fra flere store meglerforetak, som Privatmegleren, Eie, Nordvik Bolig og Krogsveen.

Tidligere sjef for Metas norske salgskontor, Rune Paulseth, er ansatt som daglig leder.

- Utgangspunktet er at vi ønsker å se på hvordan vi kan digitalisere og modernisere tjenestene meglerforetakene bruker. Jeg har selv bakgrunn fra Facebook og Meta, og dette er definitivt en spennende bransje å ta tak i, sier han til DN.

Dermed kan det se ut som «jobbsøknaden» han la ut på Linkedin i mai har gitt resultater.

Les mer: Nå har Rune Paulseth stengt det norske Meta-kontoret - la ut «jobbsøknad» på Linkedin

Administrerende direktør i Privatmegleren, Grethe Meier, er styreleder i det nye selskapet. Hun utelukker ikke at planen er å ta opp konkurransen med Finn.no, som dominerer i markedet for boligannonser.

- Det er litt for tidlig å si. Men jeg har vært i bransjen i 15 år, og allerede fra starten så vi på alternativer til Finn. Det er klart at det å ha en monopolist i en bransje, er aldri heldig, kanskje med unntak av Vinmonopolet. Det kan godt hende vi skal utfordre Finn på noe sikt, sier Meier til DN.