I fjor sommer gjennomførte Høyskolen Kristiania en merkevarekampanje med to mål for øye. Kjennskapen til merkevaren skulle opp, skolen ville også få flere til å ta høyere utdanning ved lærerstedet. Nå kan markedssjefen, Kristin Røed Eliasson, slå fast at begge målene er oppnådd gjennom kampanjen «Tradisjon for forandring».
Et av grepene som ble iverksatt var en ny logo og en ny visuell profil som ble utviklet i samarbeid med Snøhetta. Den
- Den visuelle profilen ble utviklet i 2016, men i juni 2022 ble alle tidligere merkevarer samlet under en revidert logo og ett felles navn - Kristiania, forteller Røed Eliasson og legger til:
- Det var avgjørende for Kristiania å forberede seg til en felles fremtid som ett arbeidslivsuniversitet. Før styrebeslutningen fremsto Kristiania som utydelig både i markedsføring og kommunikasjon med bruk av syv ulike logoer. For at merkevaren skal kunne fremstå tydeligere ble det i juni 2022 besluttet en merkevare, forteller hun.
Les også: Kristiania-topp forsvarer omstridt Westerdals-grep - har ikke økonomi til å forvalte seks merkevarer
Vraket Westerdals-navnet
Frem til sommeren 2022 hadde Høyskolen Kristiania flere merkevarer, som Fagskolen Kristiania, Høyskolen Kristiania Bergen, Høyskolen Kristiania Westerdals, Fagskolen Kristiania, Bårdar Akademiet, Kristiania University College og Kristiania Professional College. Styret besluttet derfor å samle hele institusjonen under et nytt felles navn «Kristiania».
Kampanjen ga også «rekordhøy kjennskap» til høyskolen og det var reklamebyrået Los & Co som stod bak selve kampanjen.
- Vi hadde som mål å nå en bredere målgruppe og omfattet ulike markedsføringsflater både utendørs og online, sier Røed Eliasson.
Høyskolen viser til en en undersøkelse der kjennskapen til Kristiania har økt til 66 prosent på landsbasis blant primærmålgruppen til høyskolen og i Oslo er kjennskapen blant aldersgruppen 18-24 på hele 80 prosent.
- En rykende fersk ROMI-analyse (return on marketing investment, red. anm.) viser en tydelig sammenheng mellom merkevarekampanjen, økt kjennskap og hvor mange som har søkt studieplasser, forteller Røed Eliasson.
- Fått gode søkertall
Til sammenlikning lå tallet for kjennskap til Kristiania på 53 prosent før logoendring og merkevarekampanjen ble satt i gang. Dette var imidlertid en nedgang fra 2021, der kjennskapen på det høyeste nådde 61 prosent. Røed Eliasson presiserer at nedgangen fra 2021 ikke var unikt for Kristiania.
- Alle utdanningsinstitusjoner opplevde en lignende nedgang, muligens som et resultat av en generell nedgang i interessen for høyere utdanning blant potensielle søkere i 2022, sier hun.
Markedssjefen forteller at høyskolen har fått positiv respons på merkevarekampanjen, som har gitt gode søkertall. Det endelige resultatet av hvor mange som faktisk takker ja til studieplass vil først være klart i slutten av juli.
Her kan du se den nye logoen til Kristiania.
Kommentér