Martine Eriksen er gründer og daglig leder i selskapet Streamlines. I disse dager relanserer hun merket med samme navn. Selskapet har en kolleksjon bestående av ski, samt et utvalg strikkedesign og anorakker med moderne preg.

- Jeg startet på bar bakke, og hadde ingen erfaring innen business, markedsføring, tekstilproduksjon eller skiproduksjon for den saks skyld. Det har tidvis vært en kronglete vei, og nye utfordringer dukker opp hele tiden, sier Eriksen til Kampanje.

Marius-mønster og OL-gull i Oslo
Skimerket hun relanserer så dagens lys på 1930-tallet og har vært en skikkelig familietradisjon. Merket ble kjent for verden da brødrene Marius og Stein Eriksen var i verdenstoppen i alpint på 50-tallet. Det velkjente Marius-mønsteret som man finner på blant annet Mariusgenseren er oppkalt etter Marius Eriksen, mens Stein Eriksen ble både OL - og verdensmester på skiene og i tekstilenes design.

Martine er selv en del av familien.

- Mine besteforeldre startet en liten familiebedrift med navn Marius Eriksen Sport i 1935 i Oslo. Marius og Stein, som ble berømte for å stå på farens håndlagde Streamlines-ski iført trikkegenserne designet av Bitten, moren deres. Bitten var min bestemor og en stor ledestjerne, sier gründer Martine Eriksen.

Ligget i dvale
Merkevaren Streamlines har imidlertid ligget nede en stund. Skiene med navnet ble solgt frem til midten av 60-tallet, mens klesbutikken Bentestova i Vikaterassen i Oslo ble solgt og fikk nye eiere i 1987 hvor den eksisterte frem til 2021. Butikken fikk imidlertid nytt liv da den i 2019 ble flyttet til Geilo.

Nå satser Eriksen på merket igjen, men innrømmer at hu på veien har møtt på noen skjær i sjøen.

- Jeg må tilstå at Korona satte noen kjepper i hjulet der den slo til et par måneder etter at Streamlines ble etablert. Det krever en god porsjon pågangsmot, utholdenhet og arbeidsvilje å starte et nytt firma, sier Eriksen.

- Sett i etterkant var det kanskje bra at jeg kastet meg ut i prosjektet med en viss naivitet – ellers hadde det kanskje ikke blitt noe av. At Streamlines skulle komme dit det er nå, på så kort tid, hadde jeg aldri drømt om. Læringskurven har vært utrolig bratt, og gründer livet snur opp ned på livet du levde før, legger Eriksen til.

Bærekraft og økologisk
Eriksen forteller at «nye» Streamlines også satser på bærekraft. Alpinskiene er utviklet i samarbeid med skimerket Stereo Skis og er håndlaget med en kjerne av norsk bjørk og gran.

- Familiens pågangsmot, skiglede og eventyrlyst er grunnen til at jeg startet Streamlines. Jeg er inspirert av menneskehender på jobb, godt håndverk, tre, skogen og fjellet, sier Eriksen.