Siden 2014 har flyselskapet SAS arbeidet med og rundt kommunikasjonskonseptet «We Are Travelers». Nå forteller kommunikasjonsdirektør i SAS Karin Nyman og viseadministrerende direktør i reklamebyrået Åkestam Holsts, Jenny Kaiser, at et nytt konsept har lettet.

- Det var ikke selvsagt å forlate «We Are Travelers», men vi sto i et dilemma – skulle vi utvikle det konseptet videre eller starte et nytt spor? Da vi diskuterte dette så vi etter hvert flest fordeler med å starte et nytt spor, sier Nyman og Kaiser til Kampanje.

De forteller at de etter hvert så flere fordeler ved et nytt konsept, og dermed forlate «We Are Travelers» som ble lansert tilbake i 2014 av en byråallianse bestående av The North Alliance-byråene svenske Åkestam & Holst og danske & Co og det norske Los&Co. 

- Det konseptet har virkelig gjort jobben, sier Nyman.

Det nye konseptet som de nå skal jobbe med har fått navnet «Journeys That Matter».

- Vi så et behov for utvikling for at SAS skulle være relevant. Konseptet har en tosidig betydning. Det er for de reisenes perspektiv, og fra vårt perspektiv. At vi skal gjøre vår del for å gjøre reisen så bra som overhodet mulig, sier Kaiser.

Les også: SAS ruller ut massiv reklamesatsing

Her kan du se den nye reklamefilm til SAS og reklamebyrået Åkestam & Holst:

Pandemien ble avgjørende
Nyman forteller at konseptet kommer som en følge av to og et halvt år med pandemi. 

- Da pandemien kom i 2020 slo den beina under oss. 90 prosent av flyene sto på bakken, og ettersom hele verden forandret seg, så vi også over alle delene vi jobbet med, sier hun. 

- Det har vært fantastisk å jobbe med «We Are Travelers», men det er kanskje ikke så relevant som før pandemien. Nå handler det kanskje mer om å ta vare på anledningene for hvorfor man reiser. Og at alle har hver sin anledning, legger Kaiser til. 

Nyman forteller videre at det nye konseptet har et større fokus på fritidsreisende. 

- Vi ser at fritidsreiser øker. De som reiser hyppig har alltid vært viktig, og de skal fortsatt være en prioritet, men vi ser et interessant marked for fritidsreisende som vi vil ta en del i. Vi må hele tiden ha øret mot bakken og se etter måter vi kan utvikle oss på, og denne gangen er det ved å se til andre målgrupper, sier Nyman. 

Tar med gamle SAS
Det nye konseptet gikk på vingene i mandag morgen. 

- Vi er fornøyde med sluttproduktet. Det er et steg på veien vi ikke har kommunisert tidligere. Vi tar med oss deler av gamle SAS inn i det nye konseptet, sier Nyman. 

Oskar Lübeck, gründer og administrerende direktør i Bold har jobbet med SAS i snart ti år og er stolt over å ha jobbet med SAS sitt nye uttrykk.

- Vårt mål har vært å skape en sterkere følelsesmessig ladning mellom SAS og deres reisende og identitet som er sterk gjenkjennelig. Vi er veldig stolte over vårt snart tiårige samarbeid med SAS og at vi har tilliten til å kunne fornye deres varemerke, sier Lübeck. 

Den nyeste kampanjen markedsføres på alle plattformer og har blitt utviklet sammen med reklamebyrået Åkestam Holst og designbyrået Bold. BKRY NoA står bak produksjonen.