Mediebyråforeningen har stått uten leder siden Merete Mandt Larsen hadde sin siste arbeidsdag i august i år, men nå er etterfølgeren klar. Kristin Brimi, tidligere Vizeum-sjef, tar over jobben.

- Vi kunne ikke fått en bedre kandidat enn Kristin til å forene og fronte mediebyråene i vår felles agenda fremover.  Kristin har erfaringen, kompetanse og personligheten vår bransje trenger og vi gleder oss stort til å få henne på laget, sier konstituert styreleder i Mediebyråforeningen, Britt Skjeppestad i en pressemelding.

Kristin Brimi var sjef for Dentsu-eide Vizeum fra 2018 til starten av 2021. Da det ble kjent at Dentsu ville slå sammen performance-byrået Iprospect og mediebyrået Vizeum, og legge ned sistnevnte som merkevare, fikk hun en ny stilling som direktør for transformasjon og utvikling i byrånettverket.

- Når og hvorfor sluttet du i Vizeum?

- Jeg hadde en rolle i Dentsu ut første kvartal, og bistod blant annet i arbeidet med å fusjonere flere av selskapene i konsernet. Men en av endringene var at også Vizeum ble fusjonert og da ble Vizeum som eget selskap terminert, sier hun.

- Var det ikke plass til deg i den nye Dentsu-organisasjonen?

- Jo, det var det og jeg fikk tilbud om andre muligheter fremover. Men jeg har jobbet i mediebyrå veldig lenge og nesten 15 år, og skal jeg være ærlig så gikk lufta litt ut av ballongen når korona traff oss. Det var beintøft for Vizeum under pandemien ettersom vi som selskap hadde mye reiseliv på kundesiden. Da ble jeg litt usikker på om det var dette som var riktig for meg fremover. Jeg kom til et naturlig veiskille, men har en veldig fin relasjon til Dentsu og alle menneskene der. Akkurat det var helt udramatisk.

Etter at hun sluttet i Dentsu gikk hun inn i en ny rolle som selvstendig næringsdrivende. Nå ser hun frem til å jobbe for hele bransjens interesser.

- Jeg gleder meg, og er utrolig motivert for å ta på meg ansvaret og utvikle Mediebyråforeningen videre. Etter mange år på byråsiden, og de siste årene som byråleder, er jeg godt kjent med behovet og problemstillingene fra innsiden. Jeg tror denne erfaringen blir viktig når vi nå skal sette retningen for arbeidet fremover, sier Brimi.

Ifølge pressemeldingen har styret i Mediebyråforeningen jobbet med å meisle ut en ny kurs for foreningen der målet er å være en tydeligere bransjestemme som styrker mediebyråenes posisjon i talentjakten.

- I et stadig mer fragmentert marked er det fortsatt viktig å styrke mediebyråenes posisjon og omdømme, og jeg håper å kunne være en ressurs for byråene gjennom å ha en samlende stemme i saker som berører byråene som bransje. I mange saker er jeg overbevist om at vi kan utrette mer i fellesskap, enn hva vi klarer hver for oss, sier Brimi.

- Har jobben som ny leder av Mediebyråforeningen vært en jobb du har siklet på lenge?

- Etter at jeg sluttet i Vizeum brukte jeg litt tid på å finne ut hva jeg skulle gjøre. Jeg ønsket jo ikke å hoppe ut i noe, men ville finne noe som traff meg helt ned i magen. Jeg visste jo også at muligheten var der, og tenkte det kunne være et fint neste kapittel. Jeg er jo så innmari glad i denne bransjen. Det å kunne fortsette å jobbe med en bransje jeg elsker og har så mange kolleger jeg er i glad i, men uten å sitte i det daglig mediebyråjaget, fremstod mer og mer som en fantastisk mulighet, sier Brimi til Kampanje.

Det er ikke første gang en tidligere Vizeum-sjef tar over som leder av en av bransjeforeningen. Også dagens sjef i markedsføringsforeningen INMA var byråleder i Vizeum. 

- Hva er det med dere Vizeum-ledere som alle blir foreningstopper?

- He he, nei hva skal jeg svare på det. Det er vel tvilsomt om det er noen sammenheng akkurat der, sier den nye ledere av Mediebyråforeningen.

Les også: Camilla Grund tar over som ny Inma-sjef: - Planen var å ha fri ett år