Navn: Christina Moe Gjerde

Alder: 30

Stilling: General manager i Voi

- Hvor går årets ferie?

- I år har det blitt to uker med sommerferie, og ferien har blitt tilbragt på seilas i Kroatia og fjellturer hjemme på Vestlandet. Selv om pandemien er langt fra over, så har det vært deilig å komme seg ut på en litt lengre reise igjen. 

- Hva tenker du om vedtaket til bystyret i Oslo om å kreve inn leie fra utleiere av el-sparkesykler, er ikke det bare fair med tanke på at også tilbyderne av utendørsreklame og bysykler også betaler kommunen?

- Elsparkesykler er det eneste ikke-subsidierte kommersielle transporttilbudet som flytter folk på en miljøvennlig måte i hovedstaden. Skattebetalerne blir belastet med over en milliard kroner for at det skal være trikk, buss og bane i Oslo. 

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hva spiser du?

- Samferdselsminister Knut Arild Hareide og byrådsleder Raymond Johansen i Oslo. På agendaen hadde vært å koordinere reguleringen av elsparkesykler til det beste for de som bruker og de som ikke bruker elsparkesykler. Den tredje gjesten ville vært Dagny med gitaren som står for underholdningen og fått oss i allsang. Til å spise tror jeg det hadde vært best med solo-is eller noe annet som kunne holde temperaturen nede. 

- Hvilke bøker eller TV-serier har du spart til sommeren for å pløye deg gjennom?

- Ipaden har vært med på ferie med OL på skjermen. Det historiske løpet til Karsten Warholm var jeg heldig å få med meg med 4G-dekning fra dekk på seilbåten. I tillegg har Jo Nesbø’s Kongeriket. 

- Hvordan vil det bli i Norge med Trygve Slagsvold Vedum som statsminister?

- Senterpartiet vil forby å kjøre og parkere elsparkesykler på fortau, men uten å ha en plan for å lage egne parkeringsplasser eller flere sykkelveier. Det er bak mål, når vi vet det gjennomføres 200.000 turer med elsparkesykler i Oslo i løpet av én dag 

- Hva var det første du gjorde da landet begynte å åpne opp igjen?

- Med en kjæreste i Danmark har en gjenåpning vært etterlengtet. København var første besøk. 

- Hvilken norsk toppleder har imponert deg mest det siste året?

- Nicolai Tangen i Oljefondet. Ikke bare brukte han elsparkesykkel og hjelm på vei til jobb første dag, men har sørget for at flere nordmenn har fått en sterkere tilhørighet til Norges pengebinge gjennom å forklare hva de gjør og ikke gjør. 

- Bør det eller bør det ikke være forbudt for norske kjendiser å stille opp i reklamefilmer for utenlandske spillselskaper, eller må regjeringen roe seg litt i kampen mot spillselskapene?

- Så lenge reklamefilmene er lovlige, så tenker jeg at norske kjendiser må få lov til å gjøre hva de vil. Jeg ser helt klart fordelene med enerettsmodellen i Norge, men tror de utenlandske spillselskapene vil bli en større del av det norske markedet i årene som kommer. Det er vanskelig å regulere bort noe som folk virkelig vil ha. 

- Prisen på TV-sport skyter i være og TV2s nye Premier League-priser nærmer seg 1000 kroner i måneden. Hopper du av eller blir du fortsatt betalende abonnent?

- Det kommer an på kampen. Om det er en kamp jeg virkelig vil se drar jeg på pub med venner og ser kampen. Jeg er fan av å samles rundt en god kamp eller idrettsbegivenheter generelt – det er mer stemning. 

- Speedo - yay or nay?

- Yay. Alle som ønsker å gå med speedo bør gå med speedo.