Burger King benyttet kvinnedagen til sette søkelyset på mangelen på kvinnelige kokker i bransjen, eller, det var i hvert fall det de forsøkte å gjøre. Men Twitter-meldingen «Women belong in the kitchen» fra Burger King UK falt ikke i god jord hos brukerne, selv om den ble fulgt opp av «If they want to, of course» og flere meldinger som forklarte hensikten og initiativet deres for å få flere kvinner til å velge kokkefaget.

Sent mandag kveld valgte Burger King å slette den første meldingen i Twitter-tråden, skriver Ad Age.

- Vi hører dere. Vi bommet med vår første Twitter-melding, og det beklager vi, skriver Burger King på Twitter.

- Vi er gjort oppmerksomme på at det var hetsende kommentarer i tråden, og vi ønsker ikke å skape et rom for det, skriver de videre.

En annen versjon av den opprinnelige teksten var i går å se i en helsides annonse i The New York Times. Burger Kings globale markedsdirektør Fernando Machado la mandag ut et bilde av annonsen, som ikke har blitt møtt med like mye kritikk.

Han mener den negative mottakelsen på Twitter skyldes at overskriften ble lest uten kontekst.