Det var tidligere i år at det ble klart at langerennstjernen Petter Northug ga seg med karrieren som har gitt ham 13 VM-gull, to OL-gull, to sammenlagtseire i verdenscupen og én sammenlagtseier i Tour de Ski.

Nå er det designerbriller og TV 2-jobbing som skal sikre nytt gull i kassa til Northug og denne uken var det lansering av den nye markedskampanjen til Northug på Stortinget T-banestasjon.

- Vi har prøvd å utvikle en brille som ser bra ut, som folk skal være fornøyd med og som skal være av høy kvalitet. Det har vi fått til og det er jeg og dem som har jobbet med dette veldig stolt over og da er det godt å være i gang med lansering og kampanjen, sier Petter Northug til Kampanje.  

Denne høsten skal den tidligere skistjernen også være ekspertkommentar på TV 2 og Northug har også fått en plass på laget som skal konkurrere mot Sverige i TV 2s store underholdningsprogram «Landskampen» denne høsten.

- Klarte du å vise frem brillene på TV 2 i programmet i «Landskampen»?

- Ja, jeg tror jeg hadde dem på en del settinger, sier han.  

- Det gikk igjennom?

- Ja, det er ingen som bestemmer over meg, smiler Northug.

Se videointervju med det tidligere skiesset her som nå skal bygge opp Northug-merkevaren også på andre arenaer. 

- Står fritt til å velge solbriller
I TV 2 sier informasjonssjef Jan-Petter Dahl at det ikke er gjort noen spesielle avtaler med brilleprodusenter til programmet «Landskampen» og Northug ikke har gjort noe som er i strid med TV 2s egne kjøreregler og avtale med annonsørene.  

- Deltakerne har en uniform på seg under opptak og under øvelsene, men stod fritt til å velge de solbrillene de måtte ønske selv og det tenker jeg er helt naturlig å ha under en stekende sol i Hellas. Petter hadde sine briller og de andre hadde sine briller, men dette er ikke noe som vises i utstrakt grad underveis i programmet, sier Dahl.

Han sier det ikke blir mye fokus på brillene til Northug i programmet.

- Det er helt begrenset hvordan de brillene kommer til syne på tv, rett og slett fordi det ikke er en naturlig del av intervjuene mellom konkurransene. Da ønsker vi å se øynene til deltagerne. I tillegg er «Landskampen» et underholdningsprogram som har produktplassering og som er merket som «P».

- Er det andre brillesponsorer på programmmet?

-  Det er ingen brillesponsorer, men andre sponsorer, sier han.

Les også: Slik blir høsten på TV 2: - Vi snakker veldig lite om kanal og når programmet skal på lufta

Full WPP-rigg
Bak Kampanje står GroupM og WPP-byråer som Brandr, Mindshare, The & Partnership, Burson Cohn Wolf og Try Apt som et WPP-alliert byrå.

- Jeg er stolt over at vi i dette caset har fått samlet et stjernelag av spesialister fra flere byråer i storfamilien og fått til et tett og effektivt samarbeid hele veien fra strategi til gjennomføring, sier Glenn Myklebust som er innovasjonssjef i GroupM og leder av Brandr.

- Det er ikke tilfeldig at det bare er WPP-byråer?

- Nei, det er nok ikke helt tilfeldig. Vi har forsøkt å bruke hele nettverket og hele familien, sier han.

I tillegg er også GoElectra og Jarle Nyttingnes vært med på kampanjen som av betalte kanaler benytter seg av utendørs og Snapchat.

- Vi har også fått med oss Snapchat og Clear Channel på en «first in Norway»-kampanje utendørs hvor man kan oppleve Petter i 3D gjennom en kode på Snapchat som gir AR-funksjonalitet, sier Myklebust.

Her ser du 3D-Northug i ny Snap-reklame. Se video her. 

- Fortsatt en rockestjerne
I tillegg håper kampanjen også å dra nytte av Petter Northugs gjennomslagskraft i sosiale medier der Northug har rundt en halv million følgere på Instagram og Facebook.

- Dette er en stor kampanje for en liten gründebedrift. Men vi må forsøke å rykke litt i starten her. Det er noen år siden Petter var skikkelig god på ski, men han er jo fortsatt en rockestjerne, sier Jon Inge Gullikstad som har fått ansvaret med å etablere Northug som merkevare.

Petter Northug er ikke den første idrettsutøveren som går inn på markedet for sportsutstyr i første rekke med sine nye designerbriller. Tidligere har også Vegard Ulvang, Bjørn Dæhlie, Kari Traa og Lasse Kjus gjort tilsvarende.  Det er også ventet en linje med sportshansker senere i år.

Gullikstad selv har blant annet vært med å jobbe frem Ulvang-sokkene, Johaugs hansker, Kari Traas kleskolleksjon og nå sist Kygo Life.

Les også: 

WPP-tungt:

En rekke WPP-byråer og tilknyttede WPP-byråer har jobbet på kampanjen til Petter Northug. Foto: Eivor Eriksen.