Med rappere, kule biler, solbriller og potetgull håper Sørlandschips at de i år skal stå for årets sommerlåt. Med seg på laget har potetgullprodusenten fått Yellow Banana.

- Det hele startet med en litt spenstig idè hos oss i Sørlandschips om å lage en sommerlåt med Oral Bee & Da Playboy Foundation. Da vi presenterte ideèn for Yellow Banana tente de like mye på ideen som oss, sier kategori og markedssjef Inger Lise Nestor i Sørlandschips. 

Byråleder Ola Winsnes i Yellow Banana er enig;

- Det var en utrolig bra match der gutta fra Da Playboy Foundation var gira på å gjøre det. Som byrå syntes vi det var en spennende tanke. Vi ønsker jo å lage innhold som folk vil se på, og liker å leke med sjangre som er litt utenfor det kommersielle, forteller byråleder Ola Winsnes i Yellow Banana.

Ønsker å gjøre noe nytt
For hva var vel mer naturlig for et produkt med opphav i et område som av mange forbindes med sommer – nemlig Sørlandet - å lage en sommerhit?

- Vi tror dette er en ny, ekte og morsom måte å vise frem Sørlandschips på i en relevant setting. Vi ønsker hele veien å gjøre noe nytt og har passion i alt vi gjør!
Resultatet ble derfor både sommerlåt, musikkvideo og en helt egen Sørlandschips-pose «Pimpflak» i begrenset opplag, sier en entusiastisk kategori og markedssjef Inger Lise Nestor i Sørlandschips. 

Nestor forteller til Kampanje at dette ikke har vært en dyr produksjon.

- Dette prosjektet har blitt drevet frem av et stort engasjement og troa på at ideen er såpass sterk at dette kan bli noe stort, fra alle involverte. Det har vært et fantastisk samarbeid fra alle parter noe vi er veldig stolte av, sier hun.

I Yellow Banana er de spente på mottakelsen.

- Vi er veldig spente på om dette er noe folk vil se. Det har blitt en tre minutter lang musikkvideo der også Sørlandschips-gründer Leif-Arne er med. Vi håper folk skal få denne sangen på hjernen, sier Winsnes til Kampanje.

Håper låta blir «NRK-vennlig»
I det de håper skal bli «Årets sommerhit», er det lagt inn merkevarereferanser til Sørlandschips, kan han fortelle.

- Men det er subtil branding. Det er viktig å få denne merkevarebyggingen riktig – det skal ikke skremme bort folk, men det skal heller ikke være så lite at folk går glipp av det.

- Men dette er vel ikke en sommerhit som kommer til å bli spilt på NRK?

- Låta er laget i to versjoner. Den ene er selve låta der Leif-Arne er med, og en annen versjon der man har litt færre referanser til merkevaren. Den siste versjonen kan potensielt få radiotid, og er litt mer «NRK-vennlig», håper Winsnes.

- Så dette er den nye «Sommerkroppen»?

- Det er det det blir! Jeg er en av de få i landet som har hørt låta litt for mye, og har fått den på hjernen. Jeg hører at folk som har hørt den, nynner på den etterpå, så vi kan jo håpe.

Kreatør på filmen har vært Martin Moen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Her er gjengen bak den nye sommerlåta avbildet under lansering mandag. Fra venstre: Inger Lise Nestor (Sørlandschips), Leif Arne Bjerland (Sørlandschips), Mr. Oral Bee, Mr. Big Ice, Mr. Pimp Lotion og Markus Mattson (Sørlandschips).

- Har bevist at vi har livets rett
Yellow Banana har eksistert i snart fem år, og på eiersiden finner man Ola Winsnes, som eier byrået sammen med blant annet kollegene Nick Sampson og Philip James Donovan. På kundelisten har de i tillegg til Sørlandschips blant annet også Synnøve Finden, Jordan og Orkla. Inntil for nylig hadde de også Pepsi Max på kundelisten, men mistet dem.

- Vi hadde bygget mye av driften vår rundt det kundeforholdet, men heldigvis ser at vi klarer å leve fint uten dem også. Vi har bevist at vi har mer enn livets rett, sier han.

I forbindelse med musikkvideoen har Yellow Banana stått for både reklame og distribusjon (mediebyråtjenester), mens Expect Film har vært produksjonsbyrå.

Det var i 2014 at Winsnes og Sampson startet opp Yellow Banana etter at de to brøt ut fra Patchwork.

Les også: Skilsmisse i Patchwork

Se videoen her: