Navn: Kjersti Jamne

Alder: 46

Stilling/firma: Leder av privatmarkedet for mobil i Telia Norge

Aktuell: Telia Norges nye reklamefilm utløste både kritikk og trusler. Mye av kritikken ble knyttet til fremstillingen av to kvinner i hijab.

- Blir det lenge til neste gang dere viser frem kvinner i hijab i reklamesammenheng?

- Nei, den reklamen går fortsatt både på tv og kino slik vi hadde planlagt hele tiden. De negative tilbakemeldingene vi fikk på reklamen, stort sett i kommentarfeltene på sosiale medier, viser med all tydelighet hvor viktig budskapet i reklamen er; nemlig at alle har rett til å bruke teknologi på en trygg måte slik at de er fri til å være seg selv. Sånn er det ikke i dag, og det er et stort samfunnsproblem.

- Bypåske eller fjellpåske?

- Min favoritt er sjøpåske, og i år blir det først hytta i Tvedestrand og deretter noen dager i Hemsedal med storfamilien. Topp blandings av morgenbad og afterski, med andre ord.

- Hva spiser og drikker du helst i påsken?

- Gode frokoster med hjemmelagde rundstykker om morgenen. Rødvin på kveldstid.

- Hvilken bok, film, serie eller podkast bør Kampanjes lesere bruke påsken på?

- Jeg er veldig glad i bøker og generell input som gir meg innblikk i nye verdener eller andre måter å se virkeligheten på. Tante Ulrikkes vei av Zeshan Shakar er et eksempel på en slik bok synes jeg. Av gamle klassikere i sjangeren «se-verden-på-en-annen-måte» vil jeg gjerne slå et slag for Egalias Døtre av Gerd Brantenberg. Uventet bisarr og festlig.

- NSB skifter navn til Vy. Har du et bedre forslag?

- Jeg liker Vy, jeg! 250 millioner kroner i rebranding er jo en smule stivt, men navnet synes jeg er skikkelig bra. Jeg får assosiasjoner til passasjerer med stor indre ro som sitter og reflekterer over livet mens de ser ut over det norske landskapet. Det høres digg ut.

- Hvor alvorlig synes du Giske-saken har vært for VG, og hva mener du konsekvensen burde blitt?

- Det har jo unektelig skjedd mye rart i denne saken, men jeg kjenner at jeg begynner å bli litt lei det hele. Synes kanskje journalister er litt i overkant glad i å holde saker gående om andre journalister.

- Er NRK-finansiering over statsbudsjettet en god løsning?

- Ja, når vi først skal ha en rikskringkasting er det mye mer effektivt enn lisensinnkreving.

- Hadde du streiket for klimaet dersom du gikk på ungdomsskolen eller videregående?

- Ja. Klimasaken er den viktigste saken i menneskehetenes historie.

- Nå som Lambda nærmer seg ferdig, er du imponert eller skuffet over resultatet?

- Jeg tror det blir kult, jeg. Man kan jo alltid finne noe å sutre og klage over hvis man vil, men det blir et imponerende bygg som skiller seg fra alt annet.

- Hva er det første du sjekker på mobilen når du står opp og hva er det siste du sjekker før du legger deg?

- Mailen.