Telenors satellitt-tv-virksomhet Canal Digital har inngått en avtale med Netflix som gjør strømmetjenesten lett tilgjengelig for deres kunder på Canal Digitals OnePlace-plattform. 

- Vi jobber kontinuerlig for å sikre at kundene våre får tilgang til det innholdet de elsker og som er relevant for dem. Derfor er vi svært glade for at vi nå kan lansere Netflix sømløst integrert på vår Android TV-plattform, OnePlace, sier Chief Marketing Officer Anna Pradzynska i Canal Digital.

For å få ut denne nyheten, har de engasjert reklamebyrået Try til å lage et knippe nye filmer. De valgte å stupe rett inn i Netflix sitt serieunivers.

- Siden Canal Digital nå gjør Netflix tilgjengelig for kundene sine, var det viktig med en kreativ idé som både formidler budskapet og fremmer det fantastiske Netflix-universet. Og er det noe Netflix sine egne serier har lært oss, så er det at man noen ganger er nødt til å ta de tøffe valgene for å gagne den store sammenhengen, sier Caroline Riis i Try.

Les også: Ny Canal Digital-topp kommer fra Lego - starter med å bytte ut byråer (abo.)

Saken fortsetter etter filmen.

Kreativt Netflix-samarbeid
Hun og Eirik Sørensen utgjør det kreative teamet bak filmen. Bacon har produsert med Matias og Mathias som regissører. 

- Nå vil jeg ikke sammenligne Eirik og meg med the Underwoods, men du kan si det var en kreativ idé i tro Netflix' ånd. At Anna og Canal Digital er villig til å ta noen modige valg og stå bak en kampanje som fremmer en fantastisk tjeneste på bekostning av et par uskyldige fyrer syns vi begge er beundringsverdig, sier Caroline Riis.

Selv om Netflix tar hovedrollen i kampanjen, har de ikke vært med på finansieringen ifølge Anna Pradzynska i Canal Digital.

- Det var et samarbeid med Netflix på den kreative retningen og selvsagt med Netflix sin godkjennelse, men dette er fullt og helt Canal Digitals produksjon, sier hun.

- Ser på alle løsninger
Canal Digital-kundene må fortsatt ha et separat Netflix-abonnement for å få tilgang til tjenesten.

- Har det vært snakk om å pakke inn Netflix i Canal Digital-abonnementet?

- Dette er starten på et samarbeid med Netflix. Vi skal jobbe med å utvikle dette og er åpen for alle mulige løsninger, sier nordisk PR-direktør Tormod Sandstø i Canal Digital.

Telenors satellitt-tv-virksomhet har nå Canal Digital-navnet alene, etter at selskapets kabel-tv-kunder har blitt sluset over til Telenor og deres tv-plattform T-We.

Les mer: Klar med tidenes reklamesatsing etter Canal Digital-skilsmisse