Navn: Lasse Berre.

Alder: 50.

Stilling: Byråleder i Berre Kommunikasjonsbyrå i Trondheim.

Årets ferie: - Først storfamilieferie i Spania, før kursen settes til fjells og hytta på Oppdal.

Den perfekte sommermaten: - Sommer kan jo være så mangt, - den perfekte sommermaten likeså. Men ettersom sommeren til nå stort sett har vært varm og solfylt går jeg for en enkel grønn salat med frukt, valnøtter og lun geitost sammen med kald rosé- eller hvitvin. Og til dessert er det ingenting som slår norske jordbær, uansett vær!

- Du og ditt selskap står bak musikkvideoen «Trønder» for fylkeskommunen Trønderlag, som nå har 1,5 millioner visninger på Facebook, YouTube og andre plattformer. Er det noe annet sært og rart du drømmer om å lage en nasjonal videohit av?

- Noe som er enda særere og rarere enn regionreformen, mener du? Haha! Det må nesten bli noe rundt kommunereformen det da. Der skjer det jo noen artige tvangssammenslåinger også. Nei, tror vi skal la det ligge. Men vi i Berre liker kommunikasjonsoppgaver som i utgangspunktet virker vanskelige, og er det sært og rart, gjerne for oss. Bring it on!

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Jeg tror jeg ville latt fiksjon møtt virkelighet og tatt med meg Josh Lyman, Jed Bartlet og CJ Cregg fra The West Wing. Om de ikke hadde løst den politiske floka i USA, hadde de i det minste fått meg til å føle meg smart bare ved å ha de rundt. Og så hadde det jo vært stas og vist frem Gjevillvassdalen på Oppdal til tv-historiens smarteste og kuleste karakterer.

- Hvor mange GDPR-eposter har du fått og hvor mange av dem har du lest?

- Aner ikke antallet, men det er jo noen. Noen har jo også klart å formulere seg noe enklere enn andre, men må innrømme at de fleste har blitt lest med samme detaljfokus som «terms and conditions» hver gang jeg installeres ny programvare.

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Kanskje ikke så veldig irriterende, men hovedstadspressens manglende innsikt og interesse for hva som skjer utenfor ring 3 er i det minste fascinerende.

- Hvilken overskrift drømmer du om å se på Kampanje.com i høst?

- «Berre Kommunikasjonsbyrå nominert til årets fredspris for filmen Trønder»!

- Hvem eller hva har du mest og minst tillit til i Medie-Norge?

- Veldig godt spørsmål. Jeg har fortsatt tillit til de fleste etablerte mediene i Norge. Men tillit kan være kostbart, og selv de seriøse mediene synes jeg balanser skummelt langt ut mot kanten til tider. Du skal ikke publisere mange misvisende og spissede overskrifter i iveren etter klikk før tilliten er borte. Med ulike sosiale medier har de fleste av oss fått muligheten til å publisere hva vi ønsker, helt uten en vrien redaktør å stå til rette for. Informasjonen derfra har jeg generelt lite tillit til, for å si det sånn. Det gjelder for såvidt en del av de nyere «nyhets-kanalene» også, selv om noen av de har såkalte redaktører. De deles forresten overraskende ofte i sosiale medier. Utviklingen i nyhetsmediene bekymrer meg på mange måter. Se bare hva Trump har gjort med måten for eksempel CNN rapporterer nyhetene på nå i forhold til bare for et års tid siden. Polariseringen har blitt mye tydeligere, og den gamle kjempen ligner mer og mer på sin argeste konkurrent Fox News i formen. Du skal være tålmodig og knallhard for ikke la deg vippe av pinnen som seriøs nyhetsformidler. Jeg håper norsk medier kan lære av det som skjer internasjonalt og klarer å holde tunga rett munnen i utfordrende tider.

- I 7 Elevens nye kondomreklame advares turistene mot klamydia. Hva advarer du dine utenlandske venner om når de kommer til Norge?

- Hva skal jeg si? Er jo ikke så mye å advare mot egentlig, er det det da? Nordmenn er varmere enn de først kan virke? Det er antageligvis enda dyrere enn du fryktet, men heldigvis enda vakrere enn du forestilte deg? Nei. Istedenfor å advare vil jeg oppfordre alle å reise til Trøndelag for å smake på fantastisk mat og noen av verdens beste råvarer, du finner blant annet ikke bedre sjømat noe sted på kloden! 

- Høstens tv-duell står mellom Fredrik Skavlan på TV 2 og Anne Lindmo på NRK1. Hvem velger du og hvorfor?

- Jeg bodde i USA da Leno tok innersvingen på Letterman og overtok Tonight Show etter Johnny Carson på NBC, og Letterman gikk over til CBS og startet Late Show. Det var stor spenning rundt hvem som skulle vinne talk show-krigen den gangen. 25 år senere har begge utviklet seg med tiden og lever i beste velgående. Lindmo har begynt å sette seg og vil garantert få et løft av ny og bedre sendetid, mens Skavlan begynte å bli litt slitt med behov for nytenking. Hjemme hos oss har vi ikke hatt lineær-tv på flere år, og Skavlan har lovt å utvikle «Skavlan-universet» på digitale flater, så det kan jo love godt for de. På den annen side har jo NRK vist seg hakket mer spenstig på nettopp digitale flater enn TV 2, så jeg regner med at Lindmo fort får sitt eget digitale univers hun også. Så da spørs det da, hvem vinner den digitale talk show-krigen i Norge anno 2018? Jeg tror det blir plass til begge, og velger å sette pris på at vi har to gode talk show å velge mellom. Og så ser vi de akkurat når vi selv vil.