I en ny reklamefilm fra DNB er det karriereveiledning for unge som står i sentrum. Produktet er en karriereveileder som banken har fått laget i samarbeid med karrieretjenesten Vip24. Veilederen har som mål å hjelpe unge velge riktig yrke og tilhørende studier og baserer seg på interesser og personlighetstrekk.

I det som ser ut som en stor produksjon, følger vi en ung jentes vei frem til yrkesvalg.

- Produksjonsprosessen har vært omfattende, men som alltid sammen med DNB, har vi veldig korte produksjonsfrister så her har vi i samarbeid med Bacon fått til mye på kort tid, sier prosjektleder Kristina Skogen i Try til Kampanje.

Fra DNBs side forklares temavalget slik;

- Vi vet at unge synes det er vanskelig å velge utdanning og fremtidig karriere. Mulighetene virker overveldende, og konsekvensene kan være store ved å velge feil. I tillegg til frustrasjon over å ta feil studievalg, kan det bli dyrt å bytte studier underveis – med et stadig økende studielån, sier konseptansvarlig i DNB Mette Olsen.

- Hvor mye har det kostet å lage filmen?

- Vi går dessverre ikke ut med våre produksjonsbudsjetter. Ung-segmentet (18-27 år) er en kundegruppe som er viktig for oss. I samarbeid med Try og Bacon har vi produsert en engasjerende kampanje som allerede har gitt knallgode resultater hos vår målgruppe. Det er allerede per i dag 22.000 som har opprettet profil i Karriereveilederen ni dager etter lansering av kampanjen, sier Olsen til Kampanje.

 - Dette er kanskje også en fin film å sende inn til konkurranser?

- Vi jobber først og fremst for å utvikle gode engasjerende kampanjer basert på sterke ideer, dersom de tillegg kan hevde seg i kreative konkurranser så er jo den en herlig bonus vi alltid setter pris på, forteller hun. 

Visualserte intern kamp
Kreativt team har vært Sebastian Rasch, Mads Rolland Krogh, Egil Pay, Anette Bellika Finnanger og Lars Joachim Grimstad.

- Som relativt unge kreatører så var det ikke vanskelig for oss å sette oss inn i den interne kampen man tar med seg selv når man skal velge studier og yrke. Det var derfor naturlig å ta utgangspunkt i denne kampen og visualisere dette på en tydelig, men interessant måte, sier det unge teamet Mads Krogh og Sebastian Rasch hos Try.

Filmen er produsert av Bacon med Joe Vanhoutteghem på regi, Ohlogy har satt sammen musikken.

Her kan du se filmen: