Byrået SMFB står bak filmen «God design er mer enn det du ser» for Ikea. Den går helt til topps på YouTube Ads Leaderboard for 2017.

- Vi er gledelig overrasket. Vi bruker alle kunstens regler for å skape suksesser på YouTube, men man kan aldri vite 100 prosent sikkert hva som tar av. At det denne gangen var vår reklame er gøy, sier byråleder Kristian Kristiansen i SMFB.

YouTube Ads Leaderboard er en måling som både baserer seg på organiske og betalte visninger. Den tar også i betraktning hvor mye av filmen som er sett, men det ligger ingen andre kvalitative vurderinger bak rangeringen. Kun filmer som er mulig å hoppe over er med i kåringen, og på den måten er det seeren som er dommeren.

- Avdekker mer og mer
I reklamefilmen til Ikea blir du tatt med på en reise i et garderobeskap fra Ikea.

- Jeg tror folk har forstått den praktiske bruken av skapet og noen er sikkert blitt fasinert av hvor ryddig og godt organisert det er, og kanskje overrasket over gutten som gjemmer seg i det. Denne brytningen mellom møbelets tiltenkte funksjon og hvordan man faktisk bruker dem i hverdagen, er kanskje det beste eksempelet på at god design er så mye mer enn et pent produkt, sier kreatør Pia Ølstad.

- Vi tok hensyn til at ting går fort på YouTube. Vi avslører tidlig hva reklamen handler om, så prøvde vi å lage en film som avdekker mer og mer som gjør at du får lyst til å se hele. Det er gøy når vi lykkes, sier Kristiansen.

Mediacom har vært mediebyrå og Giants & Toys har produsert reklamefilmen.

Saken fortsetter etter filmen.

Millioner av timer
Ikea-reklamen havnet på topplassering etter å ha passert filmer for Flytoget, Orkla, Rema 1000 og Coca-Cola Norge.

Google Norge anslår at de fem reklamefilmene på listetoppen samlet har en seertid på utrolige 2,3 millioner timer. Annonsene bestemmes av en algoritme som bygger på visningstid, betalte visninger, organiske visninger og at brukere velger å se på videoen.

Her er den øvrige topplisten:

2. Flytoget - Los & Co og Mediacom - Bli vant til den raskeste veien 

3. Orkla - Los & Co og OMD - "Doodle Mercial - langversjon" 

4. Rema 1000 - Foll (reklame) og McCann (mediebyrå)  - Hvordan lage perfekt ribbe? 

5. Coke TV Norge - Carat og Universal Music & Brands - Når Julen Kommer