Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) og Kristoffer Joner er tilbake med en ny asylkampanje, ett år etter at de ikke bare hisset på seg Sylvi Listhaug, men også en rekke andre kritikere som mente at samarbeidspartnerne hadde forsøkt å legge skjul på at det hele var en velregissert reklamekampanje med Anorak i ryggen.

Les mer: Joner: - Var sikker på at alle skjønte det var et samarbeid

- Denne gangen er vi i hvert fall veldig åpne om alt. Sist gang forsto jeg ikke helt problemet. Det var litt sånn «du fikk hjelp av et selskap og sto ikke alene bak dette». Men i mitt yrke samarbeider man om alt, så jeg ble veldig forvirret da reaksjonene kom og folk lurte på om jeg var ærlig. Selvsagt var jeg ærlig. Jeg var ganske «pissed off», og det var det andre som var også, sier Joner til VG.

Byråleder Torgeir Vierdal i Anorak understreker overfor VG at de ikke opptrådte kritikkverdig i fjor.

- Vi har vært opptatt av å forsikre oss om at det kommer tydelig frem at dette er en innsamlingsaksjon for og av NOAS, ja. Det er Anorak sitt ansvar som NOAS' samarbeidspartner, i år som i fjor. Selv om fjorårets aksjon var mer spontan enn den er i år, konkluderte samtlige organer som vurderte vår involvering, med at det ikke var noen kritikkverdige forhold, sier Vierdal.

Denne gangen har Joner også fått med seg en rekke andre kjendiser til å spille inn hver sin bursdagstale til en 18-åring som skal sendes ut av landet.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug er ikke imponert.

- Kommunikasjonsbransjen og Kristoffer Joner er tydeligvis blitt et tospann som vi må lære oss å leve med at kommer på banen. Ikke for å samle inn penger til mennesker i nød, men for å opprettholde saksbehandlerstillinger i NOAS. Vi har alle våre prioriteringer her i livet. Jeg for min del er opptatt av å spare inn penger i Norge så vi kan hjelpe flere mennesker som trenger det, sier hun til VG.

Her kan du se filmen med Kristoffer Joner: